Leidulf Gravråk i Amcargata Classic Car Club forteller at det rundt klokken 12.00 på søndag nærmet seg 200 biler på det årlige treffet ved elva på Kregnes på Kvål. Det er ikke i nærheten av hva det var i fjor, men når årets treff måtte utsettes en uke på grunn av været, og tåka i tillegg lå tett i dalbunnen fra morgenen av, er treffsjefen svært fornøyd.

–Dette ser bra ut, og folk koser seg, sier han.

Les også: Bil er også kultur

Har dannet egen klubb

Fornøyd er han også med at Amcargata nylig har blitt en offisielt registrert klubb. Fra å være en kompisgjeng som bor i samme gata og har de samme interessene, satser de nå på å bli en fullverdig klubb. Før den offisielle medlemsregistreringen har begynt, er det allerede 30 medlemmer.

River Meet har vært arrangert siden 2012, og er et rent amcartreff. Mens andre amcartreff i utstrakt grad har begynt å la også europeiske biler slippe til, fortsetter Amcargata å la europeerne stå igjen utenfor gjerdet.

–Det handler om konseptet vårt. Vi har ikke plass til andre biler. I fjor var det stappfullt her, sier Gravråk.

I tillegg har de også et bevisst ønske om å bevare en helamerikansk profil.

Les også: Mange til amcartreff

Stadig flere langveisfarende

Hit kommer det stadig flere tilreisende, og i år var det biler blant annet fra Kristiansund, Molde, Namsos og Gudbrandsdalen. I tillegg er det selvfølgelig mange ultralokale entusiaster, og folk og biler fra de omkringliggende kommunene.

–Premiene våre har blitt ettertraktet, og vi har en veldig profesjonell dommergjennomgang, forteller Gravråk.

Og de er rause med premiene. Hele ti premier ble delt ut i år, og det ble kåret en juryfavoritt.

Vinnerne var Jon Erik Haugen med sin 1934 Ford Roadster for beste Rod, Odd Jarle Aarhaugs 1967 Chevrolet Camaro ble treffets beste modifiserte bil, viner i klassen pre-1960 ble Knut Torjuul med sin 1959 Buick Invicta, beste sekstitaller ble Tore Graneggens 1965 Chevrolet Impala, viner blant 70-tallsbilene ble Stig Frogsets 1978 Pontiac TransAm, beste fra 1980-tallet ble Stig Kåre Hovsets 1983 Zimmer Golden Spirit, vinner fra 1990-tallet ble Mona Stølan og hennes 1997 Chevrolet Corvette, og beste bil fra 2000-tallet ble en 2006 Ford Mustang GT som eies av Roald Bakken. Gudmund Olsen vant premien for beste truck med sin 1985 Peterbilt 359, og juryens favoritt ble Bjørn Myhrens 1939 Studebaker Commander.