Da X-faktor-konkurranse startet for fire uker siden var det 47 artistnummer med elever fra fjerde til sjuende trinn som ville være med og kjempe om en plass i den store finalen. I løpet av de fire ukene har antallet blitt mindre og mindre ettersom elevene selv har stemt fram sine favoritter gjennom innledende runder. Fredag var det klart for finale med ni nummer på scenen.

– Det har vært et veldig stort engasjement for dette, og mye mas på lærerne om å få lov til å øve, smiler Kristin Rønning.

Etter at alle artistene hadde vist seg fram, trakk dommerne seg tilbake for å avgjøre hvem av dem som hadde aller mest x-faktor. Det ble til slutt "Nine beautiful youngs" som trakk det lengste strået, med "Funky girls" på andre plass og "Bare PK-band" på tredje.

Les mer i tirsdagsavisa

VINNERNE: «Nine beautiful youngs» med Hege, Ida, Mari, Julie, Kristoffer, Kristian, Kevin, Kristin og Michelle gikk helt til topps i konkurransen når de sang og danset til nyinnspillingen av Fame.
«Nine beautiful youngs»
«Nine beautiful youngs»
– IKKE NERVØS: Martin Kant sang «Din egen vei» som er kjent fra MGP junior og kunne fortelle at han ikke var nervøs i det hele tatt for å stå alene på scenen.
Martin Kant og Kristin Rønning
BEST I TEST: Jøran Fossum (gitar og vokal) og Willy Arild Urdshals (trommer) framførte Too Far Gones «Best i test». De fikk mye skryt fra dommerne.
EGEN KOREOGRAFI: Danserne Mari, Maja og Mari imponerte med kul koreografi. De danset til sangen «What ya sayin´».
Et engasjert publikum heiet fram finalistene.
KULE: «Funky girls» danset til sangen «Tik tok» og forteller at de har øvd masse før fredagens finale. Gruppa består av Karianne Sotberg, Hanne Stornes Aune, Marte Løhre, Eline Bones, Jorunn Langlete og Linda Hjelmen.
Funky girls
Funky girls
EN BRA DAG: – Det så ikke ut som at du hadde noen dårlig dag, kommenterte dommerne etter at Kristoffer Fagerbekk hadde framført «Bad day».
Kristoffer Fagerbekk
DANSETALENT: Freddi Camille har danset i et år på Alive danseskole. Med både moonwalk og andre kule, Michael Jackson-inspirerte dansetrinn, skulle en tro han hadde holdt på mye lenger. Lærer og konferansier Kristin Rønning var grundig imponert.
Freddi Camille
BRA UNDERHOLDNING: Per Kristian Rognes, eller «Bare PK-band» som han kaller seg, hadde finalens kanskje mest originale innslag, med sin egen versjon av Bare Egil Bands låt «Arne».
BEHOLDT ROEN: Ole Martin Høgsteggen lot ikke nervene ta overhånd da en tråd røyk og han måtte begynne sitt nummer fra starten av. Det viste seg at sjetteklassingen var rå på å trikse med diablo.
BEHOLDT ROEN: Ole Martin Høgsteggen lot ikke nervene ta overhånd da en tråd røyk og han måtte begynne sitt nummer fra starten av. Det viste seg at sjetteklassingen var rå på å trikse med diablo.
GOD STEMNING: Ingenting å si på stemninga blant de flinke finalistene i X-faktor.