Melhus Røde Kors, Soknedal Røde Kors, Budal Røde Kors Hjelpekorps, Ålen Røde Kors, Rennebu Røde Kors Hjelpekorps, Gauldal Røde Kors og Sør-Trøndelag Røde Kors er frifunnet i Sør-Trøndelag tingrett, mot at de samlet betaler 1,692 millioner kroner.

Retten har bestemt at Røde Kors-lagene slipper å betale saksomkostninger på 177.500 kroner.

Pensjon

Det var Overføringsavtalens Sikringsordning som hadde saksøkt de lokale Røde Kors-lagene og Sør-Trøndelag Røde Kors etter at Røde Kors Ambulanse Midt-Norge ble lagt ned. Striden gjaldt pensjonsrettigheter for ansatte, og saksøkeren ville ha 4,906 millioner kroner samlet fra de seks lokale Røde Kors-lagene og fylkeslaget. For for eksempel Melhus Røde Kors utgjorde kravet 2,3 millioner kroner.

Røde Kors Ambulanse Midt-Norge drev ambulansevirksomhet fram til at Helse Midt-Norge tok over fra 1. januar 2013. Selskapet hadde offentlig tjenestepensjon i KLP Forsikring, og ifølge overføringsavtalen skulle selskapet betale et engangsbeløp ut fra forventet tilleggspremier om selskapet ble avviklet.

Var enige om noe

Røde Kors mente at lagene kunne ta utbytte fra Røde Kors Ambulanse Midt-Norge da denne ble lagt ned og at avviklingsstyret ikke var kjent med at det forelå pensjonsforpliktelser. Organisasjonen sa seg villig til å betale 1,69 millioner kroner inn til ordninga, og dette ble utfallet i retten. Retten konstaterer at partene er enige om at det skal betales inn til pensjonsforpliktelser, men at det er uenighet om beløpet.

Sikringsordningen har beregnet at selskapet skulle ha betalt et avviklingsbeløp på 4,664 millioner kroner. Avviklingsstyret for ambulansetjenesten satt av drøyt 6,5 millioner kroner i utbytte til aksjonærene.