Kommunestyret har vedtatt å bygge en ny barnehage i den sørlige delen av Melhus, og har satt av 40 millioner kroner til dette. Ler bør bli stedet der det bygges ny barnehage, mener rådmannen.

Kvål

Etter at Sweco la fram rapport om at det må omfattende sikringstiltak til på Kvål for å hindre leirskred og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) signaliserer lite vilje til å bekoste dette, mener rådmannen tida er inne til å få i gang arbeidet med bygging av en ny barnehage på Ler. NVE har gitt et forsiktig anslag på sikring på Kvål til å komme på 40 millioner kroner, og har samtidig varslet at samfunnsnytten er så liten at NVE ikke vil sette sikringstiltak høyt opp på prioriteringslista.

Opprinnelig ønsket kommunestyret at det skulle bygges ny barnehage på Kvål for å erstatte Rosmælen barnehage som også inkluderer ei avdeling i Sorenskrivergården i Kvål sentrum. Rådmannen viser til at det kan bli lite støtte å få fra NVE, og at dersom kommunestyret vil gå videre med planene om ny barnehage på Kvål, må kommunen finansiere det meste av de 40 millionene til rassikring.

Ler

I stedet anbefaler rådmannen at kommunestyret går videre med planene om en ny barnehage på Ler, og anbefaler at den står ferdig i juni 2019. Melhus formannskap behandler saken i dag tirsdag.

Arealet rådmannen peker på som aktuelt, er et område på ni dekar som ligger bak Flå eldresenter. Rådmannen mener arealet er stort nok til å romme en barnehage og en eventuell utvidelse av eldresenteret. Når ny E6 står ferdig, tror rådmannen at en barnehage på Ler kan bli ekstra attraktiv fordi Ler får avkjøring fra E6.

På Lundamo er det ifølge rådmannen, har kommunen ikke satt av tomt til ny barnehage.

Hovin

Rådmannen har sett litt på hvor det er størst behov for ny barnehage, og viser til at det er stort behov i den sørlige delen av Melhus. Hovin barnehage har fortsatt stor pågang av søkere, og har ikke klart å gi plass til alle ifølge rådmannen. Kommunen er i ferd med å sette opp ei midlertidig brakke for å skaffe nok plasser.

Les også: Hovin barnehage fikk flest søkere