– Vi feirer at det er tett bygg, sier prosjektleder Folke Havdal i Melhus kommune.

Langbord

Inne i gymsalen var det dekket til langbord for bygningsarbeiderne og skoleansatte, og der ble det servert karbonader og kake. Ungene var heller ikke glemt. De har hatt gul uke for å feire den forestående påska, og avsluttet med påskelunsj.

Les også: Flå skole får flerbrukshall

Den lille gymsalen var for øvrig et viktig element for at politikerne skulle bevilge penger til nybygg. Nå blir den bygd om til SFO og skolekjøkken mens ny gymsal med dusj og garderober samt elevrom reiser seg utenfor skolens hovedbygg.

Helt ferdig i sommer

Nye Flå skole koster 43 millioner kroner, og skal være ferdig til skolen starter igjen i august. Neste etappe er å gjøre ferdig nybygget innvendig, forteller anleggsleder Pål Kjøsnes Aftret fra Næringsbygg som fikk oppdraget. Så går bygningsarbeiderne i gang med ombygging av gymsalen. Der skal det også bli gangbane i høyden, forklarer Kjøsnes Aftret.

Under mønsåsfesten var sju fra Næringsbygg, to fra Næringsbygg betong, tre fra Horgmo rørkompani, to fra NTG og en fra Gauldal Installasjon til stede. Alle er involvert i nybygget og ombygginga.

– Samarbeidet med kommunen og skolen har vært godt, sier Kjøsnes Aftret.

Tilpasset seg

Rektor/virksomhetsleder Sigve Granlund forteller at ungene fort har tilpasset seg at de skal skifte innganger fra dag til dag og at de har en anleggsplass like ved.

– Det er kanskje rektor som er mest interessert i gravemaskiner. Jeg har aldri sett oppussing i slikt tempo. Det er en symbolikk i å reise bygg og så reiser vi unger, sa Granlund under mønsåsfesten.

Uteområdet

Elevene gleder seg til ombygginga er ferdig, forteller Heidi som er nestleder i elevrådet.

– Det har gått greit i byggeperioden, men uteområdet er litt lite, sier Heidi.

Elevrådet har laget ei ønskeliste for uteområdet, og vil gjerne ha edderkoppnett, skaterampe, kantine, nye disser og taubane. Inspektør Gunhild Høvik er spent på hvordan ungenes uteområde blir når akebakken blir stengt etter påske, flere lekeapparater er avsperret og det blir gjørmete.

– Vi synes vi fortjener et skikkelig uteområde, og jeg er spent på hvor mye penger vi har igjen når inventar og annet er kjøpt inn. Heldigvis får vi bruke kunstgressbanen til Flå IL nr snøen smelter, sier Høvik.

Høvik berømmer innsatsen til driftsleder Knut Bjørnar Granheim og renholderne.