Familiemedlemmet som angrep tiltalte i melhusdrapssaken, er avhørt av politiet. Han ble ilagt besøksforbud av sikkerhetsansvarlig i Trondheim tinghus.

Påtaleansvarlig

Det opplyser kriminalvaktleder May Britt Enmo ved Trøndelag politidistrikt.

- Vedkommende er avhørt. Det ble opprettet sak, og det er opp til påtaleansvarlig hvilken reaksjon det blir, sier Enmo.

Det var mandag i hovedpausen i rettssaken mot den tiltalte ektemannen til Nilofer Naseri, at angrepet skjedde. Et familiemedlem som ikke var inne i rettssalen men som ventet ute i den lille gangen rett utenfor salen, gikk til angrep på tiltalte da han kom ut av salen.

Tiltalte var ikke iført håndjern, men ble ledsaget av flere politifolk. Rett etter slaget kom tiltalte inn i salen igjen og holdt seg for halsen. Foreldrene til Nilofer Naseri løp ut i gangen der angrepet skjedd. Ute i gangen var det roping.

Etterpå fikk tiltalte legetilsyn, og forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen erklærte etter ei stund at tiltalte ønsket å forklare seg igjen.

Les også: styrket vakthold

Styrket vakthold

Vaktholdet ble styrket, og i dag som var rettssakens andre dag, var det flere uniformerte politifolk inne i rettssalen. De satt like ved tiltalte. Tiltalte ble ført inn og ut ei bakdør, og dermed ikke inn i gangen der han ble angrepet.

Onsdag er det blant annet familien til Nilofer Naseri som skal vitne. Flere familiemedlemmer deriblant foreldrene hennes, bor i Melhus og ikke langt fra Kuhaugen der datteren og hennes sønn bodde. I samme lille boligfelt ved Gaula bodde også tiltalte. Tiltalte har opplyst i retten at han skulle flytte ut av leiligheten til en venn 1. oktober i fjor. Kona Nilofer ble drept 28. september.