Kvålsdagan er over for denne gang og to helger fullspekket med arrangement trakk mye folk. En fornøyd festivalsjef Magnar Kvaal tok en prat med Trønderbladet for å oppsummere dagene.

– Vi har ennå ikke det eksakte beløpet, men det ser ut til at vi havner på rundt samme nivå som i fjor og får et overskudd på 250.000 kroner, sier lederen for Kvålsdagan.

Økning på cupen

Festivalen arrangeres for å danne grunnlaget for god drift av idrettslaget på Kvål. Kvålsdagan Fotballcup, populært kalt «karamellcupen», ble nok en gang en suksess.

– Vi hadde økning i antall lag på cupen. Lagene måtte melde seg på på forhånd, så selv om det regnet måtte de delta, forteller Kvaal.

Laksefiskekonkurransen ble dessverre avlyst i år. Årsaken var for lite vann i elva.

– Det var litt synd. Hadde vi hatt det en dag eller to senere hadde vi nok fått gjennomført det. Vi skal se på datoen til neste år, sier han.

Familiedagen ble en stor suksess. Her var det grendacup for alle aldere, der førsteomgangen ble spilt med fotball, mens andreomgangen gikk i bandy. Dagen ble avsluttet med fotballkamp mellom øst- og vestsida.

– Familiedagen har kommet for å bli. I år var vi så heldige med fint vær, det var verken nedbør heller for varmt, forteller Kvaal.

430 besøkende gikk inn dørene på plattfesten med Jhohans ved stadion på Sørøya lørdag kveld. Det var en liten nedgang fra i fjor. Foto: Fredrik B. Lange

– Ser etter forbedringer

Selv om det kom færre folk på plattfesten, var det stor økning i antall deltakere på pub- og quizaften på Sørøya.

– 180 person møtte opp fordelt på 17 lag. Quiz blir stadig mer populært og vi skal utvikle konseptet enda mer til neste år, sier festivalsjefen.

Litt færre deltok på motbakkeløpet Vassfjellet Opp og Vassfjellmasta Bakketråkk på sykkel. Nå skal de ha evalueringsmøte og se hvordan de kan gjøre festivalen enda bedre til neste år.

– Vi ser hele tiden etter forbedringer. For oss er det viktig å vise mangfoldet med elva, Vassfjellet og stadion. Jeg kan i hvert fall trygt si at det blir Kvålsdagan i 2019 også, forteller Kvaal.