Da beboerne i det nye leilighetskomplekset Sagtunet på Korsvegen fikk ei stor sandkasse foran boligene, reagerte de.

Har ikke småbarn

Det var i fjor sommer at beboerne som var i ferd med å flytte inn i de nye leilighetene, oppdaget at ei stor sandkasse fylte hele det felles uteområdet på framsida. Ingen av beboerne har små barn, og de ønsket seg heller et felles uteområde der de kunne ha bord og benker. Tanken var å kunne samles utenfor leilighetene til sosialt samvær.

Årsaken til at de hadde fått ei kjempesandkasse var reglene Melhus kommune har for uteområder. Utbyggeren hadde tolket reglene slik at leilighetskjøperne måtte få ei gedigen sandkasse.

- Det er greit at vi fikk ei sandkasse, men ikke den størrelsen. Det finnes jo ikke unger her, sier Ivar Hovdal.

Ny uteplass

Beboerne i sameiet Sagtunet tok skjeen eller rettere sagt spaden i egne hender. De kontaktet Trebetong som har delvis spleiset materialer og arbeid, og nå har de fått en stor platting som dekker over sandkassa.

- Vi kan ta av en del av plattingen om det kommer unger her, sier Hovdal.

Feiring

Beboerne hadde en liten feiring sist fredag ettermiddag av at de nå kan sette seg sammen rundt et bord. Det var bare åtte grader i lufta, men stemninga var god rundt kaffebordet.

- Når neste byggetrinn kommer, får de bygge sandkasse på plena. Da skal vi kjøpe skikkelig solide hagemøbler, forklarer Hovdal.

Les også: Nytt boligfelt like ved

Beboerne planlegger å ha felles grilling når det blir mer sommerlig i været.

Det de nå følger spent med på, er om gammelløpet til elva Bøvra vil produsere mange mygglarver. Der er det stillestående vann, og Magnhild Estenstad sier at beboerne mener det burde ha vært rensket opp i gammelløpet.

Les også: Hadde kongeørn i hagen

Slik så uteområdet ut da de flyttet inn i fjor. F.v. Hasan Aykurt (35), Stig Henriksen (53), Øystein Lufall (75),Anita Jønland (56), Per Estenstad (69) og Magnhild Estenstad (64).
Beboerne har fått romslig uteareal.