– Vi setter stor pris på at de tenker på alle de frivillige organisasjonene som finnes rundt omkring, sier Margrethe Fløttum fra KFUK-KFUM-speiderne i Singsås idet sjekken på 5000 kroner blir overrakt.

Sammen med Jøran Bjørnli fra Sokna IL fotball møtte hun og speiderlederkollega Bjarne Kristian Sveås opp på entreprenørens kontor på Støren for trivelige nyheter tidligere denne uka.

I tillegg til de to nevnte fikk også Støren pistolklubb, Sokna IL ski, Singsås IL fotball og Støren sportsklubb 5000 kroner fra potten.

500 fra hver

Børset & Bjerkset entreprenør har allerede delt ut penger til frivillige lag og foreninger i flere år, og pengene er det de drøyt 60 ansatte selv som legger til side.

– Vi har en ordning her hos oss der alle får en bonus ut ifra hvor godt vi driver. Vi har blitt enige om at hver og én setter av 500 kroner fra denne til en slik utdeling, forteller daglig leder Arne Nordbotn til Trønderbladet.

– Dette skal til sammen utgjøre en pott på 30.000 kroner. Hvis noe mangler, spytter bedriften selv inn resten.

Støtter gledelig opp

Hovedtillitsvalgt John Anders Moene sier tiltaket er godt mottatt på arbeidsplassen, og at de med glede gir noen kroner fra lønna tilbake til lokalmiljøet.

– Det synes vi bare er stas. De alle fleste i bedriften er også fra Midtre Gauldal, og mange av oss er selv aktive i lag og foreninger, og ser at pengene er sårt tiltrengt, sier han.

Fotballmål

I Soknas fotballavdeling blir pengene et fint bidrag til nye mål på ellever-banen på Hovsmoen, forteller Jøran Bjørnli.

– Det er sikkert femten år siden sist det ble kjøpt inn, og målene har stått ute både sommer og vinter. Det er bare naturlig at de er utslitt, så det blir utrolig fint å få inn noe nytt, sier han.

– Vi setter stor pris på bidraget, for det er mange som legger ned utallige dugnadstimer for å få det til å gå rundt.

Fotballklubben teller per dags dato 100 unger i alderen 8-14 år. I tillegg kommer 16-årslag, juniorer og seniorer.

Nest størst

For de 52 medlemmene, inkludert åtte ledere, i Singsås-speiderne er det landsleir i Asker som står på programmet.

– Pengene går til innkjøp av alt fra telt til kopper, kar og primuser, sier Bjarne Kristian Sveås.

Speidergruppa er nå den nest største i Trøndelag krets, og rekrutteringen er god.

– Speider’n er svært populær for tida, og ungene synes det er stor stas å få lære klare seg selv ute i naturen, sier speiderleder Fløttum.

B&B-sjef Nordbotn bekrefter at ordningen blir åpen for nye søkere også neste år.