Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Nilofer Naseri, ble angrepet under rettssaken i Trondheim tingrett.

Ventet på tiltalte

Det var ute i gangen da retten skulle ta pause at tiltalte ble angrepet av et familiemedlem av Nilofer Naseri. Dette familiemedlemmet stod og ventet ute i gangen, forteller innsatsleder Roar Selvnes.

I gangen var det mye rop og skrik, og tiltalte tok seg til halsen etter angrepet.

- Tiltalte sier at han fikk et slag i halsregionen, sier Selvnes.

Etter angrepet ble familiemedlemmet til Nilofer Naseri kjørt til arresten i politihuset.

Les også: Nødsamatalen: - Det har skjedd et drap her

Les også: Erkjente straffeskyld

Dommeren hadde akkurat sagt at tiltalte skulle ta pause i forklaringa fordi det skulle være matpause. Familien til Nilofer Naseri var opprørt under forklaringa til tiltalte.  Flere politifolk var til stede i salen. Tltalte begynte å gråte da han hadde satt seg etter forklaringa. Etterpå ble han ført mot gangen.

Ønsker å fortsette

Advokat Øyvind Bergøy Pedersen opplyser at 28-åringen får legetilsyn, og at han ikke så hva som skjedde. Tilbakemeldinga advokaten har fått fra tiltalte, er at  han er i stand til å fortsette forklaringa, og i pausen sier advokaten at hans klient er frisk.

Tiltalte hadde i sin forklaring snakket om et anstrengt forhold til familien hennes, og at ekteparet hadde slitt med økonomien. Ifølge tiltalte ville han ta med sønnen sist sommer til Afghanistan. Politiet inndro passet til sønnen.

På drapsdagen startet diskusjonen ifølge tiltalte, om ei barnehageregning. Han fortalte om utgifter han hadde, og at han fikk øye på et nytt fjernsyn hun hadde kjøpt.

Tiltalte opplyser i retten av faren til kona Nilofer er hans onkel.

Hadde med ekstra politi

Etterforskningsleder John Torger Konstad sier til Trønderbladet at politiet hadde gjort en vurdering i forkant av en mulig risikosituasjon.

- Vi har hatt en ekstra patrulje her,sier Konstad.

Rett før episoden kom flere politifolk inn i salen, og det var flere inne fra før.

Retten har tatt en litt lengre pause, og setter i gang saken igjen fordi tiltalte har gitt beskjed om at han vil fortsette forklaringa.

- Det var en dialog med politiet i forkant om sikkerheten, sier advokat Pedersen.

Tiltalte kom inn i salen igjen klokka 13.20 og det er mye politi i salen. Tilltalte fortsatte lavmælt sin forklaring fra klokka 13.30.

Angrepet skjedde ute i gangen. Ved døra står rettsbetjenten og den ene tolken.