Salget av kyllingprodukter har stupt etter at folk i 2014 ble oppmerksomme på at bruken av tilsetningsstoffet narasin i kyllingfôret kunne føre til antibiotikaresistens hos mennesker.

Les også: Tror bakteriefrykt er årsak til salgssvikt

Les også: Rema-millioner berget Norsk Kylling

Den siste tiden har stadig flere produsenter lagt om produksjonen for å kunne tilby narasinfri kylling i butikkene.

Narasin-fritt

Det gjelder også REMA 1000-eide Norsk Kylling på Støren.

– Norsk kylling har på kort tid lagt om hele kyllingproduksjonen. Det gjør det mulig for oss å kunne tilby et helt sortiment av kyllingprodukter uten narasin innen kort tid, sier kategorisjef Christian Moen i Rema 1000 i en pressemelding viderformidlet av NTB.

Produkter med tydelig merking vil ifølge dagligvarekjeden være tilgjengelig i alle deres butikker fra 1. februar.

– Norsk Kylling har siden januar 2015 hatt forsøksflokker på kyllinger som har fått narasinfritt fôr. De første narasinfrie kyllingene ble slaktet i mars samme år, opplyser Rema 1000.

– Mer krevende

Direktør for dyrevelferd hos Norsk Kylling, Merete Forseth, forteller i pressemeldingen at de det siste året har produsert omtrent 75 flokker med narasinfritt fôr.

– Resultatene har vært svært oppløftende. Kyllingene trenger noe mer tid på å nå samme vekt som tidligere, og det er noe mer krevende å drive med kyllingproduksjon. Vi er imidlertid tilfredse med å kunne produsere kylling uten medisinert fôr, sier Forseth.

– Dette er et viktig ledd i arbeidet med å gjøre kyllingproduksjonen vår til den beste hva gjelder kvalitet, ansvarlighet og dyrevelferd.