De tre grunneierne Geir Moholdt, Einar Klingenberg og Rolf Ivar Folstad har sendt brev til fylkesmannen om E6 der de blant annet viser til befaringer formannskapet gjorde i 2012.

Befaring

Formannskapet var på befaring langs aktuelle E6-traseer, og syklet blant annet på vestsida. På begge sider av Gaula møtte grunneiere opp.

I brevet til fylkesmannen skriver Moholdt, Klingenberg og Losen at grunneierne ikke var invitert.

- I lokalpressen fremgikk imidlertid at flere inhabile formannskapsmedlemmer deltok på disse befaringene. Det blir nå reist tvil om hvorvidt disse har kunnet påvirke faktaforståelsen og beslutningene, spesielt med tanke på dyrkamarkbeslag og innløsning av boliger/gårdsbruk på en udemokratisk og inhabil måte, skriver de tre.

Etter at de tre så bilder Trønderbladet brakte i 2012 var befaringa i juni, reagerte de. På bildet kan en se at formannskapsmedlemmene Sigmund Gråbak og Lars Borten var med på befaringa på østsida av Gaula. Begge to møtte opp som grunneiere.

I brevet til fylkesmannen skriver Moholdt, Klingenberg og Folstad at de ønsker å få belyst om Gråbak og Borten kan ha påvirket formannskapet. De antyder at det kan være aktuelt å henvende seg til Sivilombudsmannen for å få belyst dette.

- Ikke vanlig

Ordfører Jorid Jagtøyen sier til Trønderbladet at det ikke er vanlig å invitere grunneiere til befaringer.

- Alle befaringer er åpne, opplyser Jagtøyen.

Hun viser til at en grunneier fra vestsida var til stede på vestsida der formannskapet fikk utlevert sykler, og at han fikk lagt fram sitt syn.

Kommunestyret vedtok med overveldende flertall å legge ny E6 på vestsida av Gaula, og deriblant gjennom grenda der Moholdt, Folstad og Klingenberg bor. De tre mener at avgjørelsen må gjøres om fordi arealbeslaget blir høyere enn det kommunestyret la vekt på. Ordfører Jagtøyen sier i torsdagens papiravis at kommunestyret ikke hadde annet valg enn å vedta vestlinja fordi fylkesmannen hadde varslet innsigelse mot østlinja.

Fylkesmannen behandler for tida kravet fra beboerne i Losengrenda og Kåsen om at østlinja likevel må velges.

Grunneier Lars Borten ruslet under befaringa sammen med "innsigelseskameratene" (Fylkesmannen og fylkeskommunen).