– Bare én politikontakt er sårbart. Malvik har to politikontakter, og den kommunen har 11.000 innbyggere mens Melhus har 16.000 innbyggere, sier Guro Angell Gimse (H).

Ser til Malvik

Da Melhus formannskap i forrige uke skulle behandle forslag til samarbeidsavtale mellom Melhus kommune og politistasjon sør, fremmet Gimse forslag på vegne av H, Ap og KrF forslaget om at det bør være to politikontakter for Melhus. Lensmann Monica Brækken er utnevnt til politikontakt, og har stedfortreder når hun er fraværende.

Men Gimse mener at Melhus burde ha samme ordning som Malvik som har fått to politikontakter. Forslaget ble enstemmig vedtatt av formannskapet, og blant opplistede punkter er det sterke ønsket om to politikontakter og at politikontakten skal utvikle samhandling med innbyggere på sosiale medier.

Fysisk til stede

I tillegg mener Gimse at Melhus må stilles krav om at politikontakten er fysisk til stede i Melhus.

–Jeg forventer et nærpoliti. Politikontakten skal ikke sitte på et kontor, men dra rundt omkring. Kommunen har møterom her i rådhuset, og hvis det er behov for kontorplass for politikontakten, har vi det. Politikontakten må være utadrettet, og vi vil være like fornøyd som malvikingene, sier Gimse som selv er politiutdannet.

- Sjarmerende

Politireformen som har ført til at Melhus lensmannskontor er lagt ned, er blitt kritisert av Senterpartiet. Reformen er blitt omtalt som fjernpolitireformen, ble kommentert av opposisjonsleder Jorid Jagtøyen.

–Det er litt snedig at kommunen skal finne ut av hvilke oppgaver politikontakten skal ha. Det er veldig sjarmerende at Høyre er bekymret for sårbarheten når politireformen er innført, sa Jagtøyen.

Lensmann Monica Brækken forteller at samarbeidsavtalen skal underskrives på tirsdag. Brækkens stedfortreder er stasjonssjef Elisabeth E. Eriksen.

– Det er ikke satt noen dato for når Melhus lensmannskontor blir lagt ned. I løpet av høsten blir det vurdert hvilke tjenester det vil bli på Melhus lensmannskontor og Heimdal politistasjon. Hvor jeg har kontor, er ikke så avgjørende, og min oppgave er å sørge for god dialog, sier Brækken.