– I det siste har vi hatt flere tilfeller der noen ringer og utgir seg for å være fra politiet. Formålet med disse henvendelsene er å svindle folk. Vi har oppdaget at telefonnummeret til Midtre Gauldal politistasjon er blitt benyttet, sier seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Blir lurt

Under telefonsamtalene blir folk bedt om å oppgi personopplysninger og bankidentifikasjon. Ustad opplyser at folk er blitt svindlet.

– Når folk blir oppringt, kommer det opp et nummer fra politiet og i dette tilfellet fra Midtre Gauldal politistasjon. Politiet eller andre offentlige instanser, ringer aldri opp folk for å be dem om å oppgi personopplysninger og bankid over telefon. For å få stoppet bruken av misbrukte telefonnumre, har vi gjort det slik at for eksempel nummeret til Midtre Gauldal politistasjon ikke lenger er søkbart, sier Ustad.

Eldre blir kontaktet

Erfaringa til politiet er at svindlere har klart å få ut informasjonen de trenger for å få svindlet folk. Hvor stort omfanget er, har Ustad ikke overskt over. Men han sier at det på landsbasis dreier seg om store beløp, og han tror det er mørketall når det gjelder denne type svindel.

– Det er gjerne eldre som blir kontaktet der formålet er svindel. Vi oppfordrer de yngre om å ta en samtale med de eldre om at de skal være på vakt overfor slike telefonhenvendelser. Det dreier seg om store beløp folk er blitt svindlet for, forklarer Ustad.