Det er mål om å få til torgaktivitet og god stemning når Bondens marked besøker Melhus sentrum i helga. Der skal blant annet trønderske bønder friste med sine kortreiste produkter, og hele femten utstillere er ventet med lokal og spennende mat. Deriblant er populære Gammelgården Lysklæt en av utstillerne med sine populære kjøttprodukter, men publikum kan få kjøpt alt fra grønnsaker til bakervarer og ost.

Etterlengtet marked

Arrangementet er et samarbeid mellom Bondens Marked Trøndelag og Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT), avd. Melhus, og et etterlengtet sådan.

– Dette har vi ventet lenge på, og prøvd å få til ei god stund, forteller Hans Petter Øien Kvam, daglig leder i NiT Melhus. Han ønsker at større aktivitet i sentrum skal få flere folk til å bruke det som tilbys fra næringslivet, og håper mange kjenner sin besøkelsestid nå på lørdag.

Kortreist mat

For innehaverne av Schei Jakobsen Café & Interiør er lørdagens aktiviteter og spesielt Bondens marked, noe de har sett fram til lenge. Lokale råvarer er for øvrig fast innslag på menyen hos Anna Schei Lorentzen og Cathrine Jakobsen.

– Bondens marked er utrolig spennende, og vi er veldig opptatt av kortreist mat og gode råvarer. Vi endrer meny kontinuerlig, og vil gjerne bruke lokale råvarer så mye som mulig. Som et eksempel får vi levert egg fra Oppstu på Kvål og produkter fra Røros. I forbindelse med Bondens marked skal vi prøve å få ta utgangspunkt i en rett med lokale råvarer blant de utstillerne som er tilstede, så det blir spennende, sier Cathrine Jakobsen.

Scene og hoppeslott

– Det blir ikke bare Bondens marked, men en rekke andre aktiviteter som skal engasjere og sørge for god stemning i sentrum. Det blir satt opp en scene, der vi vil få diverse innslag, samt at blant annet bygdekvinnelaget kommer og skal steke lapper. For barna blir det også hoppeslott og det kommer også dyr som folk kan få se på, forteller Øien Kvam.

Politisk debatt

I oppkjøringen til årets kommune- og fylkestingsvalg blir det også lagt opp til en politisk debatt med alle ordførerkandidatene i Melhus fra scenen i sentrum.

– Det er i all hovedsak en dag for folket, men vi mener også det er viktig å høre hvordan de politiske partiene ser for seg for eksempel næringsutvikling i tida framover. Temaene for debatten er derimot ikke spikret, og det vil også bli anledning for publikum til å stille spørsmål, avslutter Øien Kvam. Debattleder blir Trønderbladets redaktør Lars Østraat.