Sist torsdag kunne Skjetlein videregående skole på Leinstrand ønske velkommen til unikt fagskoleutdanning. 21 studenter er tatt opp på Melkeproduksjon og ledelse og 11 på Kornproduksjon og driftsledelse. Begge tilbudene er ettårige, og gir 60 studiepoeng.

– De eneste

– Dette er de eneste tilbudene i landet innen de nevnte områdene, og begge er godkjent av NOKUT (Nasjonalt Organ for Kvalitet i Utdanninga). De nye studietilbudene er et resultat av samarbeid mellom Chr. Thams fagskole på Løkken og Grønt kompetansesenter (utviklingsavdelingen ved Skjetlein videregående skole). For å bli tatt opp til studiet må kandidaten ha fullført treårig videregående opplæring innenfor naturbruksprogrammet eller de kan bli tatt opp på bakgrunn av realkompetansevurdering, forteller avdelingsleder Laila Stubsjøen.

Søkerne kommer fra et geografisk område fra Mosjøen i nord til Halden i sør, og omtrent halvparten er fra Sør-Trøndelag. Studentene kan ta studiene på deltid over to år, og det er lagt opp til en fast studiedag i uka og noen todagerssamlinger på Skjetlein. Undervisningen foregår også på videokonferanse.

Forvaltning og rådgiving

– Når eksamen er fullført får kandidatene tittelen agrotekniker, og er da godt skolert til å forvalte landbruksforetak og arbeide med rådgivning innen agronomi, miljø og økonomi. Vi er meget godt fornøyd med antall studenter, og gleder oss til å ta fatt på undervisningen, opplyser Stubsjøen.

ANSATTE: Rådgiver Kristin Klett og avdelingsleder Laila Stubsjøen ved Skjetlein videregående skole er på vei inn til første skoledag for fagskolen. Foto: Gunn Heidi Nakrem