Gauldal teaterlag gikk inn i en lengre nissesøvn etter at de framførteteaterstykket ”En verden full av nisser” i 2007. Nå stabler de sine medlemmerpå beina igjen, og framfører det samme stykket på Fremo gård tre ganger i desember.I november viste de utdrag av stykket på en bygdakveld på Lundamo.

Brit Inger Granmo Aune er leder i laget, og forteller henrykt at de har greid åengasjere 18 personer til roller, pluss ei hannkatt.

Det blir livlig på låven når teaterstykket har premiere den 9.desember. Stjernekoret fraLundamo kommer, og hovedrollen innehas av Julie Stokke.

– I stykketmøter vi en familie som opplever at det nærmer seg jul. Mor er høygravid og farer søkke lat. Så dukker det opp ei gammel tante som har flyttet fra kaillen.Underveis blir det mye sang, og nissene dukker også opp med sine nissestreker,sier Granmo Aune.

Nå pågår en hektisk øvingsperiode i Flå samfunnshus.

– Vi gleder oss til å stå på scenen igjen, sier Svein Hongrø, somer sekretær i Gauldal teaterlag. Han ønsker veldig gjerne å utvikle engasjementet i Gauldal teaterlag videre.

HEKTISK ØVING: Brit Inger Granmo Aune er leder i Gauldal historielag, og Svein Hongrø er sekretær.
SKUESPILLERE: Joel Sebastian Torgård (til venstre) på sju år og Stian Skjelvik på åtte år spiller to gutter i stykket.