- En ADSL-løsning innebærer at du får koblet deg på via telefonlinja di. Kobbertråden ligger der allerede, forklarte Bård Bjerkaker, informasjonssjef i Telenor avdeling Midt-Norge.

Den eneste begrensningen på at du kunne få denne typen bredbånd, var at du bodde innenfor en radius på fire kilometer fra sentralen i bygda. Dermed var den noen som måtte vente til andre løsninger kom med tida.

Telenor hadde ambisjoner om å tilby 67 prosent av landets abonnenter bredbånd i løpet av 2003. Både sentrale deler av Melhus hadde allerede fått, samt Buvika og Klæbu. Nå skulle Skaun, Børsa, Lundamo. Kvål og Hovin bli tilknyttet.

Telenor så at nettilgang var framtida: - Kundegrunnlaget er stort, slo Bjerkaker fast. Men det kom litt an på kundene også: - Er de aktive selv, og skriver under på en forpliktende avtale, framskynder det utbygginga av bredbånd akkurat der. Dette er en gyllen mulighet for velforeninger eller initiativtakere som samler underskrifter. Det er bare å organisere seg og ta kontakt, lød oppfordringen fra Telenor.