Tilstrømninga til bygdadagen i Soknedal ble ikke dempet av Åpen gård på Kvål, og det viste seg at det var plass til begge.

– Kjempefornøyde

– Vi er kjempefornøyde med besøket, og det er positivt at så mange vil komme når landbruket har slike arrangementer, sier Frank Røym, leder for Soknedal sau og geit på vegne av Geir Morten Granmo som var utenfor mobildekningsområdet i går.

Bygdadagen var tradisjonen tro den første lørdagen i oktober, og publikum hadde mye å oppleve. Her var det kalvemønstring der alle ungene som hadde med kalver, var vinnere. Miss Soknedal ble kåret, og Erling Halseth tok første- og andreplass i klassen norsk hvit sau. Einar Morten Fløttum vant i åpen klasse med en hvit spelsau.

Mye å se på

I tillegg til mønstring, var det demonstrasjon av gamle maskiner. Gauldal brann og redning viste hurtigfrigjøring fra bil etter ulykker samt hva du skal gjøre om det tar fyr i smultgryta. Rulleskirennet samlet mange og førte til mye jubel. En av dem som sto på stand var Bjørg Kjøsen Solberg, bosatt

Andreas Fagerbekk (13) hadde med to lam av rasen gammel norsk gråsau til bygdadagen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
DEMONSTRASJON: Brannfolk fra Gauldal brann og redning demonstrerte hurtigfrigjøring fra krasjet bil. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Mange fulgte spent med under brannvesenets demonstrasjon.
KLAPPES: Spretne kalver får klapp i forkant av kalvemønstringa. Foto: Gunn Heidi Nakrem
BÅLKAFFE: Utenfor Soknahall var det mulig å varme seg å bål og kaffe. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Pernille Sæther, Erlend Aasenhus, Noy Aasenhus og Suphan Røe solgte vårruller.
Bjørg Solberg Kjøsen er opprinnelig fra Soknedal, og bor i Melhus. Hun er ivrig strikkerske, og opplever god avsetning på strikkevarene hun lager.
Ute kunne en se gamle maskiner.