Den 26 år gamle mannen fra Melhus som er drapssiktet etter drapet på en 38-åring fra Ler, må sitte ytterligere fire uker i varetekt. Dommer Eirik Lereim mener det er fare for at han kan påvirke vitner, og sier videre at mistanken mot mannen er styrket.

Sør-Trøndelag tingrett behandlet i dag begjæringa fra politiet om videre varetekt for 26-åringen fra Melhus. Politiet hadde begjært fire uker i varetekt hvorav to i isolasjon.

Anket

26-åringen anket til lagmannsretten fordi han ønsker å bli løslatt, og han nekter straffeskyld. Dommeren har også bestemt at 26-åringen skal sitte i isolasjon i ei uke, og være uten aviser i to uker.

Advokat Arve Opdahl sier at siktede er skuffet over avgjørelsen, og at de vil vurdere om siktede skal nekte flere avhør.

- Det har vært mange lange avhør allerede, sier Opdahl.

Opdahl synes det er overraskende at at dommeren mener at mistanken er styrket.

- Jeg har hørt at det har kommet resultat av analyser. Detaljer om dem kan jeg ikke gi på grunn av taushetsplikt. Jeg synes mer burde ha vært avklart i den tida politiet har hatt til rådighet, sier Opdahl.

Pressen har fått referatforbud fra det som ble sagt under selve fengslingsmøtet. Advokat Opdahl kan heller ikke snakke fritt med sin klient om dokumenter i saken fordi dokumenter er klausulert.

Under dagens fengslingsmøte var siktede mye roligere enn han var da han skulle bli varetektsfengslet for to uker siden. Siktede fastholdt forklaringa han har gitt tidligere.

Ikke flere mistenkte

Politiadvokat Jørgen Aunet sier til Trønderbladet at politiet ikke har noen andre mistenkte enn de to som sitter varetekt. Over 100 avhør er foretatt. 43-åringen som også sitter varetektsfengslet, skal avhøres i dag fredag, forteller Aunet. I neste uke skal politiet på nytt avhøre 26-åringen. Aunet sier også at politiet vil i løpet av helga ta stilling til om de vil begjære videre varetekt for 43-åringen.

Ifølge Aunet har den som ble pågrepet og ikke varetektsfengslet, ingen tilknytning til 26-åringen og 43-åringen.

- De to andre kjente hverandre, og vi undersøker om det har foregått en samhandling, sier Aunet.

Hva som skal være motivet for drapet, ønsker Aunet ikke å si noe om. Politiadvokaten forteller at 26-åringen ikke er blitt konfrontert med funn politiet har gjort. Politiet har gjort beslag av gjenstander, men ønsker ikke å si noe om hva disse er.

Som en del av etterforskninga kartlegger politiet elektroniske spor, og kikker også på overvåkingsbilder fra for eksempel rutebussen som går på E6 for å kartlegge hvor de siktede har beveget seg. Boligen til den døde 38-åringen ligger i gangavstand fra E6.

Politiet vet ifølge Aunet, fortsatt ikke eksakt dødstidspunkt for 38-åringen, og Aunet forklarer at 38-åringen hadde ligget en stund før han ble funnet. 38-åringen ble funnet av noen som skulle på et avtalt besøk for å utføre ærend i huset 38-åringen leide.

Tre er pågrepet

Det var onsdag 25. januar en 38 år gammel mann fra Ler ble funnet død i boligen han leide på Ler. Politiet mener at mannen døde som følge av vold.

Tre er blitt pågrepet i saken, og to av dem er drapssiktet. Den tredje er det ifølge politiadvokat Jørgen Aunet, svekket mistanke mot. Begge de to drapssiktede er kamerater av den avdøde 38-åringen, og er fra Melhus. Ingen av dem har erkjent å ha noe med drapet å gjøre. Den ene er en 43-åring som sitter varetektsfengslet for ei uke, og på mandag må politiet framsette begjæring i tingretten om videre varetekt om politiet ønsker refengsling av 43-åringen.