Sent tirsdag kveld gikk en 13-åring brått bort etter et fall på en gård i Budal. Fredag var det derfor åpent hus på Budal oppvekstsenter en times tid. Enhetsleder Odd Arne Haugen forteller at både unger og foreldre tok turen innom for å minnes 13-åringen.

-  Det var mange innom. Vi tok ikke antall, men det var en god del elever og foreldre av de som har gått ut av skolen, forteller Haugen.

Han innledet med å si noen ord, og det var også anledning for andre till å lette på følelsene i plenum. Det ble en stille stund.

- Det var ingen som sa noe. Jeg gikk rundt og pratet litt med alle, med fosterforeldrene og den biologiske moren. Jeg fikk tilbakemeldinger om at dette var fint både for unger og foreldre, forteller enhetslederen.

- Hvordan har de siste dagene vært i Budalen?

- Du kan tenke deg selv. Det har rystet hele bygdesamfunnet, sier Haugen.

Han kjente 13-åringen og omtaler ham som en kontaktsøkende gutt, en som kunne prate om løst og fast med alle.

- Det var ikke vanskelig å bli kjent med ham. Han kunne bli kjent med alle og det hadde ikke noe å si hvem han pratet med, sier Haugen.

Det er ikke planlagt flere fellesstunder, men Midtre Gauldal kommune har opprettet et kriseteam som det er mulig å kontakte ved behov.

Enhetsleder Odd Arne Haugen synes det ble en fin stund da pårørende, skoleelever og foreldre søkte sammen for å minnes 13-åringen.