Mandag var det åpning av Svanholm begravelsesbyrås avdeling på Melhus. De har flyttet inn på bakkeplan i Thoragården, der maleforretningen holdt til tidligere.

Les også: Vigdal begravelsesbyrå åpner avdeling i Trondheim

De blir godt synlig for forbipasserenede, og daglig leder, Lars Svanholm, mener det er på tide å synliggjøre døden.

– Vi vil at folk skal se oss i hverdagsbildet, og bli vant med ordet gravferd, sier han.

Svanholm mener døden har blitt fremmedgjort i mange tiår, og at dette står igjen som et siste tabu, som det er på tide å bryte.

– Her kan folk oppsøke oss, hvis de vil, og skoler må gjerne komme på besøk, sier han.

Økende mengde arbeid

Han er ikke bekymret for at det skal bli for lite å gjøre på Melhus, selv om det allerede er et veletablert begravelsesbyrå i bygda.

Med befolkningsvekst og en stor etterkrigsgenerasjon som er i ferd med å bli eldre, mener han det heller er viktig å forberede seg på å takle den økende mengden arbeid som nødvendigvis vil komme.

Les også: Her vil Marit og Joralf gravlegges

– Det vil bli en stor økning i dødsfall i årene fremover, og vi forbereder oss på det, sier Svanholm.

Byrået har allerede mange kunder utenfor Trondheim, og Svanholm sier det vil gjøre det enklere for mange utenfor byen å komme til Melhus, i stedet for å kjøre til Moholt, hvor hovedkontoret ligger.

Familiebedrift

Svanholm begravelsesbyrå ble stiftet i 1929, og det er i dag tredje og fjerde generasjon som driver. De har til sammen 20 årsverk i bedriften, og 16 fulltidsansatte. Fire av dem bor på Melhus, og de vil betjene det nye avdelingskontoret.

Les også: Nytt firma på Singsås

Dette er Lars Svanholm, Kjell Endre Bonesrønning, Tore Wirkola og Jørgen Qvenild.