Tonje Rønstad fra Korsvegen humrer litt når hun påstår at det var fordi hun selv hadde blitt avhengig av det lille, lokale treningssenteret på Gåsbakken, at hun valgte å ta over driften etter Roar Kulbrandstad.

Treningssenteret var i ferd med å bli nedlagt. Kulbrandstad hadde prøvd å få noen til å ta over driften, men ikke lyktes, så medlemmene var oppsagt, og tilbudet under avvikling.

Les også: Sterk og stødig i eldre år

Rønstad hadde ikke fått med seg alvoret i dette før litt uti mars Da hun skjønte at det faktisk ikke var noen som hadde sagt seg villig til å ta over, måtte hun vurdere raskt om dette var noe hun kunne tenke seg selv. Allerede 1. april overtok hun.

Måtte ringe medlemmer

Erfaring med drift av treningssenter har hun ikke, men hun har en fersk bachelorgrad i ernæring og fysiologi, og tenker å kombinere treningssenteret med kostholdsveiledning.

Les også: Melhus' minste treningssenter

Roar Kulbrandstad tok over driften av senteret i 2011, og har hatt en liten, men lokalpatriotisk medlemsskare på opp mot 70 medlemmer på det meste. Rønstad har vært nødt til å ringe dem som var registrert som medlemmer da de ble oppsagt, for å få dem til å melde seg inn igjen.

–Vi har fått med oss en del månedsmedlemmer foreløpig, sier hun.

Åpen dag i mai

Hun regner med det vil ta seg opp etter hvert, og i mai har hun også planer om å arrangere en åpen dag, slik at potensielle medlemmer kan komme og prøve ut tilbudet. Da blir det blant annet prøvetime med spinning, og siden det bare er ni sykler på senteret, kan det være lurt å melde sin interesse tidlig om man har lyst til å være med. Ellers på den åpne dagen kan folk bare ta med treningstøy, håndduk og drikkeflaske, og komme og prøve ut apparatene i salen og få litt treningsveiledning.

Rønstad kommer til å tilby spinning i vinterhalvåret, og hun vil også vurdere det om det skulle være interesse for andre timer.

–Det er gjerne lettere å motivere seg dersom man kan trene sammen med andre, sier hun.

Treningssenteret er ubemannet, og medlemmene får utdelt nøkkelbrikke som gjør at de kan komme og gå som de vil mellom 06.00 og 23.00 hver dag hele året.

SPINNVILL: Tonje Rønstad skal selv lede spinningtimene på senteret til vinteren, og hun håper mange vil bli medlemmer og trene lokalt på Hølonda.