Prisen, som blir gitt av Sør-Trøndelag Landbruksselskap, ble delt ut under åpningen av Trøndersk Matfestival på torget i Trondheim.

– Prisen er en hedersbevisning til hverdagsbonden, den skal gis til positive forbilder for andre bønder, sier Eilif Peder Folstad, som delte ut prisen.

I premie fikk ekteparet et billedteppe laget av kunstneren Heidrun Kringen.

– Det er litt spesielt å få en sånn pris, forteller Aud Jorunn Landrø etter utdelingen.

– Det er ikke hver dag vi reiser inn til byen for å motta pris, det er inspirerende at folk setter pris på det vi driver med.

Ekteparet ser ut til å ta oppmerksomheten rundt dem med stoisk ro.

– Vi pusler nå bare med vårt, at det var verdt en pris er jo veldig overraskende og hyggelig.

Satser stort

Lederen av Sør-Trøndelag Bondelag er ikke i tvil om at den falt i rette hender.

– Aud Jorunn og Lorents har vist stor fremtidstro og vilje til satsning. De har en positiv innstilling og et brennende engasjement for yrket og livet på bygda.

Folstad trekker særlig frem de store investeringene Aud Jorunn og Lorents har gjort.

– Siden de tok over gården Krogstad i Skaun i 1984 har de investert mange millioner. Nå står de fremfor en ny storsatsning, når de bygger et økologisk fellesfjøs sammen med to andre familier. Det er godt å se slik optimisme.

Bondeprisen har blitt delt ut hvert år siden Matfestivalen ble startet i 2005, men Folstad understreker at det ikke er noen selvfølge at prisen blir delt ut.

– Det er mange kriterier som skal være oppfylt, men Aud Jorunn og Lorents oppfyller kravene på alle mulige måter.

OVERRASKET: – Vi hadde ikke forventet å få en sånn pris, men det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sier ekteparet Landrø etter prisutdelingen
MOTTOK ÆRESPRIS: Under åpningen av Trøndersk Matfestival mottok Lorents og Aud Jorunn Landrø Bondeprisen av Eilif Peder Folstad og konferansier Olav Viksmo Slettan.