- Det var veldig stort å få besøk av statsministeren, sier Stine Estenstad.

I dag tirsdag kom statsminister Erna Solberg hjem til Stine Estenstad som bor på Lete i Melhus. Estenstad har en sønn og er stemor til barn ektemannen har fra et tidligere forhold.

Serverte kaffe og kaker

- Jeg tok opp en sak som betyr mye for meg, forklarer Estenstad.

Estenstad vil ikke utdype nå hva saken handler om, men sier at praten handlet om psykiatri. Statsministeren var inne hos Estenstad en halv time.

- Jeg hadde vasket litt ekstra, og statsministeren fikk servert kaffe og kaker mens vi satt ved kjøkkenbordet. Jeg føler meg beæret over at statsministeren ville komme hjem til meg, forteller Estenstad.

At en statsminister tar seg tid til å besøke en lokal ordførerkandidat hører med til sjeldenhetene, i alle fall i en kommune utenfor storbyene.

Tidligere på dagen hadde statsminister Erna Solberg vært i Trondheim på ulike oppdrag, og så kom hun til Melhus for å avlegge Stine Estenstad et besøk. Solberg kom naturligvis ikke alene, og hadde med seg sikkerhetsvakter.

Gratulert på 44-årsdagen

Etter kjøkkenpraten kom statsminister Solberg ut på trappa, og fylkessekretær Christian Ingebrigtsen forteller statsministeren at Stine Estenstad som er ordførerkandidat i Melhus, har bursdag. Solberg overrekker en blomsterbukett, og gratulerer med dagen. Estenstad fyller i dag 44 år.

Da Trønderbladet spør statsministeren om hva hun mener om Stine Estenstads mulighet til å lykkes i lokalvalget i fylkets nest største kommune, sier hun at Høyre har gode saker og gode kandidater.

- Jeg mener at Stine Estenstad har sjanse til å gjøre det godt i valget.  De som vil at Høyre skal ha ordføreren i Melhus, stemmer på Høyre. Det kan ikke avgjøres på forhånd hvem som skal ha ordføreren, og det må forhandles etter valget, sier Solberg.

Estenstad framholder som hun har sagt flere ganger i valgkampen, at Høyre mener tyngden må utgjøre noe i forhandlingene.

- Jeg sitter likevel og sier at vi skal være litt ydmyk, sier Estenstad.

Statsministeren legger til at en stemme på Høyre er en stemme til borgerlig samarbeid. Stemmer du Høyre, må du være forberedt på at Høyre vil bruke makten partiet får, sier Solberg.

Svømming og eldreomsorg

Solberg nevner så at hun har fått med seg at oppfylte svømmebasseng er et tema også i Melhus.

- Som gammel svømmer vil jeg si at svømmeopplæring er viktig, og det er også viktig at eldre får trene, uttaler Solberg.

Solberg kommer også inn på eldreomsorgen, og sier at det er viktig med verdighet og valgfrihet innen eldreomsorgen.

- Velferdsteknologi er så viktig. Melhus henger etter. Jeg vet hva det betydde for sykepleierne da trygghetsalarmen kom, sier Estenstad.

Melhus Arbeiderparti foreslår at trygghetsalarm skal bli gratis for brukerne. Det er ikke nødvendigvis statsministeren enig i.

- Lokalt må de bestemme hva de vil bruke penger på. Det er et spørsmål om alle eldre trenger trygghetsalarm, og om noen kan betale, sier Solberg.

Om flyktninger

Trønderbladet spør statsministeren om hun vil oppfordre blant annet Melhus til å ta imot flere flyktninger.

- Jeg oppfordrer alle kommuner om å ta imot flere flyktninger. Det er så mange flyktninger som kommer. Flyktningekrisen er katastrofal. En kommune som Melhus har frivilligsentral som kan bidra.

Om E6

Når det gjelder ny E6, sier Solberg at hun har tro på det nye veiselskapet der E6 Skjerdingstad-Ulsberg blir ett av prosjektene fra nyttår.

Lokallagsleder Marius Aune Krogstad var med på besøket inne hos Estenstad.

- Det var veldig trivelig at statsministeren kom på besøk til Melhus, og det er jeg veldig glad for, sier Krogstad Aune.

Etterpå dro statsministeren og følget til Værnes der Solberg skulle ta fly til Bergen.

Polititjenestemenn fra Sør-Trøndelag politidistrikt bistod under statsminister Erna Solbergs besøk i Trondheim og Melhus. Her vokter en politimann fra Melhus tunet og inngangen til hjemmet til Stine Estenstad på Lete. Under besøket var det politifolk både ute og inne i huset.
Statsminister Erna Solberg gir Stine Estenstad en klem i anledning bursdagen.
Det ble riktig folksomt hos Stine Estenstad som fikk besøk av statsministeren, politisk sekretær, stortingsrepresentant Frank Jenssen, fylkessekretær Christian Ingebrigtsen og et oppbud av sikkerhetsfolk ute og inne.
Stine Estenstad og Marius Aune Krogstad fra Melhus Høyre vinker farvel til statsministeren som sitter i baksetet. Dagens besøk i Melhus er det siste Erna Solberg har i Trøndelag før valget.