– Dette er folkehelse på sitt beste. 100 år i eget hjem betyr ikke at en skal sitte inne i eget hjem, sa ordfører Gunnar Krogstad (Ap) da han tirsdag foretok den offisielle åpninga for aktivitetsparken i Melhus sentrum.

Eldreopprør

En som var strålende fornøyd med aktivitetsparken, var eldreopprører Oddbjørg Gimse. Gimse protesterte da Melhus kommune satte i gang med forberedelsene til en skatepark rett utenfor leilighetskompleksene der det bor mange eldre. Mange skrev under på underskriftsliste, og skateparken ble stoppet etter at Rambøll la fram en rapport om at en skatepark ville bli for støyende.

– Dette ble flott. Jeg er fortsatt glad for at det ikke ble skatepark, og det tror jeg alle er, sier Gimse.

Gimse forteller at aktivitetsparken også har bord og benker, og at det bare mangler raskkasse. Deler av aktivitetsparken har fått et rødt dekke i likhet med deler av lekeplassen.

Les også: Hvor mye ble bevilget til aktivitetsparken

Kommunestyret bevilget 450.000 kroner til innkjøp av treningsapparater.

Fikk prøve

Den kommunale parken er ved lekeplassen i Lenavegen, og var stappfull av seniorer under åpningsseremonien. 3Ts seniorgruppe var innom, og daglig leder Thomas Valø forteller at oppmøtet skyldes at 3T støtter fysisk aktivitet.

– Vi tok med seniorene, og en kan ikke se bort fra at vi kommer til å legge treningsøkter her. Alt som kan få folk til å bevege seg mer, støtter vi 100 prosent opp om, sier Valø.

Marta Parow (85) var blant dem som prøvde trimapparatene, og hun sier at det er på tide at det ble aktivitetspark. Noe lignende så hun på Lanzarote, og ønsket at samme type park kom i Melhus.

- Dette er kjempebra. Jeg går mye på tur, og kan gå innom her som en del av turen. Aktivitetsparken tror jeg blir en artig ting å stikke innom, og balansetrening trenger vi jo alle, sier Sissel Kregnes Haugen (62).

Snorholder Åse Marie Haugnæss (77) forteller at hun gjerne trimmer. Sammen med snorholder Benito Buso (78) går hun ofte tur i Melhus sentrum, og apparatene i aktivitetsparken har hun allerede testet ut.

Les også: Grønn lunge ble grå

Anbefales

Aktivitetsparken i Melhus sentrum er et tiltak som er blitt lagt merke til hos Trondheimsregionens friluftsråd, og daglig leder Knut Erling Flataker sa under åpningsseremonien at han vil anbefale de andre medlemskommunene å lage noe lignende. I tillegg bebudet han at friluftsrådet vil bevilge 20.000 kroner til aktivitetsparken.

Les også: Gammelordføreren foreslo trimpark og sjakkbrikker

– Vi skal få til et trivelig Melhus sentrum, slo ordfører Krogstad fast i talen.

Krogstad poengterte at aktivitetsparken er åpen for alle aldersgrupper, og kan være et fint sted å svinge innom på joggeturen.

Som seg hør og bør var det servering av noe å fortære. F.v. Sissel Haugen, Jorunn Bergsmyr, Kari Sandvik og fysioterapeut Marthe Holmeide.
Oddbjørg Gimse nektet å godta at det skulle komme en skatepark her, og er svært fornøyd med at en aktivitetspark ble løsninga. Skateparken er ved Melhus videregående skole.
Marta Parow (85) fikk tips om bruk av treningsapparatene fra Thomas Valø.
Sissel Kregnes Haugen prøvde balansebrettet.
Aktivitetsparken har rødt dekke på deler av området.