Samme dag som stortingsvalget, er det også avstemning under valg av medlemmer til menighetsråd.

Jostein Brønstad opplyser at menighetene Melhus og Horg/Flå er med på prøveordning, mens Hølonda ikke er det. Dermed er Hølonda sokn ikke med denne gangen på valget. Ved de to andre soknene skal det velges nye medlemmer til menighetsrådene for fire år. I Melhus sokn skal tre nye inn, mens fem fortsetter. Brønstad er en av dem som går ut.

Mandag morgen var det ikke den helt store pågangen i valglokalet i Melhus rådhus. Da Trønderbladet var innom i 09-tida, hadde 3-4 vært innom, opplyser valgfunksjonærene. Disse hørte ikke til Melhus sokn, og deres stemmer blir derfor lagt i konvolutter og overlevert til rette sokn. 19 har forhåndsstemt.

Aksjonsgruppa for nytt kirkeorgel har sammen med Melhus bygdekvinnelag, oppfordret til boikott av kirkevalget fordi to medlemmer av gruppa ikke ble med blant kandidatene til menighetsrådet. Et flertall i nominasjonskomiteen stemte nei til å ta de to inn. Forslaget på de to fra aksjonsgruppa, kom inn etter at lista var satt opp, har Brit Estenstad, leder for Melhus menighetsråd, opplyst til Trønderbladet.

Brønstad opplyser at aksjonsgruppa ikke har stilt alternativ liste.

- Jeg synes synd om det blir boikott av valget. Jeg håper folk ser over forslaget om boikott. Menighetsrådet oppfordrer til deltakelse, sier Brønstad.