HUBBARD: Norsk Kylling innfører en ny kyllingrase, og innen oktober skal alle de 150 bøndene som leverer kylling til fabrikken drive med Hubbardrasen. De skårer mye bedre på dyrevelferd, de er friskere, mer aktive, lever lenger og vokser saktere. Foto: Marthe Eid

Fjerde innsettet

Sammen med kona Beate og sønnen Ole Mathias var han vertskap for delegasjonen fra Rema 1000, Norsk Kylling og NHO på Øiegaarden på Øysand mandag.

11 dager gamle kyllinger trippet inni fjøset, mens stadig nye kom og tittet inn. Dette er fjerde innsettet med de nye Hubbardkyllingene på Øiegaarden.

- Det er en helt annen rase. De er aktive, livlige og de leker. De har bedre helse. De holder på med noe hele tida, forteller Klomstad.

FJERDE INNSETT: Hans Ole Klomstad (til høyre) har sitt fjerde innsett av den nye kyllingtypen Hubbard i sitt fjøs. Her er han sammen med Norsk Kylling-sjefen Kjell Stokbakken. Foto: Marthe Eid

Vokser saktere og lever lenger

Mens den gamle kyllingrasen var i fjørset i omtrent 31 dager, skal den nye typen være der i 46 dager. Og de setter inn 5000 færre kyllinger, fordi de er mer aktive og de blir større.

- Det er en annen produksjon og en helt annen hverdag, sier Klomstad.

Han synes det er artigere å holde på med friskere og kvikkere kyllinger i fjøset.

- Jeg tror Rema er inne på noe riktig. Jeg hører bare positive tilbakemeldinger fra mine kolleger, sier han.