Coop Midt-Norge hadde omsetningsrekord i 2017, noe som gir rekordstort kjøpeutbytte. Utbyttet på 168 millioner kroner er en økning på 43 millioner sammenlignet med 2016.

Coop Midt-Norge har 97 butikker i 19 kommuner, og er den største handelsaktøren i Trøndelag. Omsetninga var 5,6 milliarder kroner i 2017. Den stor vekst-vinneren er Extra-kjeden.

Ny rekord på Melhus

Melhus er ett av mange steder der Coop hadde stor framgang i fjor, og Extra Melhus satte ny rekord med 120,8 millioner kroner i omsetning. Det er en vekst på hele 6,7 prosent fra året før. Butikksjef Vebjørn Skjærvold er svært fornøgd.

– 2017 ble et fantastisk år takket være alle de ansatte ved butikken. Vinneroppskriften er enkel. Lave priser kombinert med et stort utvalg basert på det kunden vil ha. Vi skal gjøre vårt ytterste for å fortsette å gi kundene våre gode handleopplevelser, sier Vebjørn Skjærvold, butikksjef ved Extra Melhus.

Coop Midt-Norge økte medlemstallet fra 158.000 til 186.000 medlemmer i 2017, hvorav 21.000 kom inn gjennom fusjonen med Coop Steinkjer. Coop Midt-Norge fikk i tillegg 7.000 helt nye medlemmer.

Penger på konto

Når det blir omsetningsrekord, øker kjøpeutbyttet til medlemmene, forklarer Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

– Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre 186.000 medeiere her i Trøndelag. Og alle kan bli medeier. Det er derfor ekstra hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt, sier Skei.

Coop Midt-Norge har utbetaling av kjøpeutbytte til sine medlemmer den 18. januar. Pengene blir satt inn på den enkeltes medlemskonto.

Kilde: Pressemelding fra Coop Midt-Norge.