Da Marit Estenstad så at det sto to meter høye flammer fra Helsebrygga på Korsvegen, løp hun ned til brygga. Hun bor i en av leilighetene på Sagtunet ved Gaustadvatnet og skulle mandag kveld i 19-tida gå ut for å ta en kopp kaffe.

- Jeg så flammene stå et par meter opp og at det kom svart røyk. Da løp jeg ned til Helsebrygga og ropte til andre om at de måtte hjelpe. Mannen min og en nabo kom med bøtter. Etter hvert var vi fire stykker som slukket brannen,og vi brukte mange bøtter med vann. Vi ringte brannvesenet, men vi sa at de ikke trengte å komme fordi vi hadde klart å slukke brannen, sier Estenstad.

Firkantet merke

Helsebrygga brant i den delen som ligger ytterst. Da brannen var slukket, kunne folk se et tydelig firkantet merke.

- Vi tror det har stått en engangsgrill der, sier Ole Dahl, styreleder for Sagtunet.

Styreleder Ole Dahl og Per Estenstad står på brygga ved der det brant. De mener at formen på skaden viser at det kan ha vært en engangsgrill som forårsaket brannen.

Brygga ligger ved en gapahuk, og er på privat grunn. Stien ned går fra Hølonda helsehus, og det er også mulig å komme seg dit via ei bru ved Sagtunet. Helsebrygga ligger ikke langt unna skogen, og var nettopp lagt ut av skoleelever for sesongen. Nå er den stengt med et skilt der det står at brygga er stengt på grunn av skade.

- Til alt hell begynte det å brenne om ettermiddagen og ikke i natt. Det kunne ha blitt farlig, sier Estenstad.

Brannskaden på Helsebrygga.

Estenstad forteller at det var mye folk ved Gaustadvatnet sist søndag. Beboere i Sagtunet mener at det utvidede bålforbudet burde være godt kjent nå. Helsebrygga benyttes av ulike aldersgrupper.

Ros fra brannsjefen

Brannsjef Arild Karlsen roser den snarrådige reaksjonen fra nabolaget.

- Det er positivt at de har vist ansvar og slukket brannen. Da er det tilsvarende like dårlig at noen bruker engangsgrill. Dette viser hvor lite som skal til, sier Karlsen.

Fredag innførte brannsjefen totalforbud mot bruk av ild utendørs på grunn av meget stor skogbrannfare. Forbudet gjelder også grilling bortsett fra elektrisk grill eller gassgrill som er plassert i god avstand fra gress og annen brennbar vegetasjon.