– Siden vi er markedsledende i Midtre Gauldal, har vi ønsket å komme tettere på kundene, sier avdelingsleder Magnus Rostad i Eiendomsmegler 1.

Snorklipping

Etter å ha fått bevilling for å drive meglerkontor på Støren, er kontoret nå i gang med fem ansatte. Fredag var det offisiell åpning av kontoret der megler Linda Midtlyng klippet snor. Også Melhus vil få betjent kontor.

– Det blir to likestilte kontorer, men med samlet ledelse, forklarer avdelingsleder Rostad.

Staben på fem består av tre autoriserte meglere og to trainees. For en tid tilbake gikk tidligere avdelingsleder Vidar Rognes over til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling.

Mer plass

Rostad har stor tro på at Midtre Gauldal vil hevde seg som bokommune.

– Når E6 blir ferdig, tror jeg at det blir mer attraktivt å bosette seg oppover dalen og spesielt for den yngre garden. Flere vil ønske seg mer plass rundt seg, og det gir behov for eneboligtomter. De yngre som vil flytte tilbake til Midtre Gauldal er ikke på jakt etter leiligheter, men eneboligtomter. Her vil folk få mer bolig for pengene enn i byen, sier Rostad.

At Norsk Kylling ikke etablerer seg på Støren, vil ikke gi et boligkrakk som følge av at mange vil selge bolig på en gang, tror banksjef Karl Reinert Halsen.

– Det er ikke nødvendig å legge mer tid og krefter i å beholde Norsk Kylling, og det bør heller satses på øvrig næringsliv. Utleiemarkedet har allerede stabilisert seg. Det nye næringsområdet vil bli flott, og det kan bli boligtomter i nærheten. Nå er det kjempeviktig at vi ser framover, og ikke stikker hodet i sanden. Midtre Gauldal skal ikke bli en sovekommune, sier banksjef Halsen.

Kontoret skal også ha ansvar for Melhus.

– På Melhus er konkurransen sterkere på grunn av bymeglere, og vi ser at når vi nå ruster oss, vil vi være veldig konkurransedyktige. Vi ønsker å vise at vi er til stede for kundene i nærområdet og ikke sentralisere oss i Trondheim, sier Rostad.

Mettet leilighetsmarked

Erfaringa med melhusmarkedet er at leilighetsmarkedet ser ut til å være litt mettet akkurat nå, men Rostad tror dette kan snu seg.

– Politikerne må legge til rette for vekst, og den største veksten får de ved å få inn de unge, sier Rostad.

I Melhus er Heimdal Eiendomsmegling stor innen omsetning av boliger, og avdelingsleder Johan Ofstad mener Heimdal Eiendomsmegling har godt av å ha en konkurrent.

– Det er ingen tvil om at vi ønsker Eiendomsmegler 1 velkommen, sier Ofstad.

Ofstad bekrefter tendensen med et litt mettet leilighetsmarked, og han opplyser at det foregår en god del privatsalg der boliger blir overlatt til neste generasjon.

– Markedet generelt er litt roligere, og det har aldri vært så mange boliger på markedet i Melhus. For vår del har vi solgt fem boliger i prosjektet Melhustunet, og vi trenger 12–13 salg for å komme i gang, opplyser Ofstad.

DE ANSATTE: F.v. trainee Aleksander Riseth, eiendomsmegler Linda Midtlyng, trainee Malin Nyhus Ådal, eiendomsmeglerfullmektig Berit Dalen Hammer og avdelingsleder Magnus Rostad. Foto: Gunn Heidi Nakrem
GRATULERT: Næringsforeningsleder Aina Midthjell Reppe kom innom Eiendomsmegler 1 for å gratulere med kontoret på Støren. I midten eiendomsmegler Linda Midtlyng og t.h banksjef Karl Reinert Halsen. Foto: Gunn Heidi Nakrem