To elever ved Gimse ungdomsskole er blitt smittet av covid-19, og enhetsleder Monica Brækken forteller at det ene smittetilfellet dukket opp etter at en elev ble oppfordret til å teste seg på grunn av smitte i ungdomsmiljøet.

30 elever og lærere i testkarantene ved Gimse ungdomsskole ifølge enhetsleder Monica Brækken.

– Vi vil se på en ordning med selvtesting. Men først må vi ta tak i smittesituasjonen, sier Brækken.

Testkarantene innebærer at elever kan teste seg ut av karantene.

Symptomer

Tirsdag fikk Melhus meldt inn fem positive tester, og Brækken sier at ikke alle er knyttet til Gimse ungdomsskole ettersom to elever der er smittet. Elever skal ha symptomer på covid-19.

– Det klare rådet fra kommuneoverlegen er at dersom du er syk, holder du deg hjemme. Har du symptomer, skal du teste deg, sier Brækken.

Venter flere tilfeller

Mandag fikk Melhus registrert to smittetilfeller, og altså fem på tirsdag. Rådmann Katrine Lereggen sier med sju smittetilfeller på to dager kan det forventes flere smittetilfeller i Melhus framover.

– Vi vil ikke kalle det et smitteutbrudd. Med det smittetrykket som er i Trondheim, kan det forventes flere smittetilfeller i Melhus. Det er ikke alltid smitteveien er kjent, sier Brækken.

Ved skolestart var skoler og barnehager i Melhus på gult nivå på grunn av smittenivået, men i slutten av august ble det innført grønt nivå.

Over 18.000 koronatester er tatt i Melhus siden i fjor vår. 203 ble testet på tirsdag.

I neste uke har kommunen planlagt å starte koronavaksinering for gruppa 12–15 år.