Gerd Søraa og Harald Vik tar over oppgavene som klokker i Buvik kirke fram til stillingen blir fylt.

- Buvik kirke var så opprådde og hadde behov for en ny klokker. Derfor er vi to som har tatt på oss å ta oppgavene som klokker en tid framover, sier Gerd Søraa.

Hun er forfatter og har jobbet både som journalist og redaktør, blant annet i Trønderbladet og Adresseavisen. 1. mai skal hun for første gang ta på seg klokkervervet.

- Klokkeren har ansvaret for de praktiske tingene som kirketjeneren gjorde tidligere. Vi skal sørge for at klokkene ringer, at lys er tent og alt i orden i kirka. Dessuten er det som regel klokkeren som leser dagen tekst, sier Søraa som fylte 76 torsdag.

Søraa skal dele stillingen med Harald Vik, som tidligere blant annet har vært fylkesrevisor. De har planer om å dele stillingen mellom seg ved annenhver gudstjeneste. Klokkeren tjener også i bryllup.

Stillingen, som er utlyst i siste menighetsblad, er på omtrent åtte prosent. Søraa sier det har vært vanskelig å fylle stillingen.

- Tidligere var klokkerstillingene knyttet til stedets førstelærer, som ens lags honnørstilling, slik er det ikke lenger, sier Søraa.

Både den lave stillingsprosenten og det at mange ser på klokkerstillingen som mer av et kall enn en vanlig stilling, gjør at det er få søkere.

KLOKKER: Gerd Søraa skal dele stillingen som klokkervikar med Harald Vik.. Arkivfoto