Mandag fikk avgangselevene på studiespesialisering og allmennfaglig påbygging ved Gauldal videregående skole anledning til å sette seg inn i tilbudene ved de forskjellige universitetene i Norge.

Les også: Leker seg til skolevalg

Les også: Ble med på jobb da han var seks år

Fikk nye ideer

Representanter fra de ni universitetene var til stede og presenterte sine tilbud og svarte på spørsmål fra elevene. Etter en felles sekvens i kinosalen for de vel sytti avgangselevene, var det anledning til å være med på tre lengre presentasjoner som elevene valgte etter eget ønske. Mange ble nok overrasket over bredden i tilbudet og fikk nye ideer til hvilket studium de skal velge å ta fatt på til høsten. Tidligere år har også Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST) og høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT) deltatt, men fra 1.januar ble HIST en del av NTNU sammen med høgskolene i Gjøvik og Ålesund, og HINT ble en del av Nord universitetet i Bodø sammen med Høgskolen i Nesna.

Populære valg

Fredag kommer de private høyskolene i Trondheim for å presentere sine tilbud i et lignende opplegg sammen med Forsvaret. Ifølge rådgiver Randi Rognes ved Gauldal videregående skole er populære utdanningsvalg blant elevene sykepleier, grunnskolelærer, lektor, ingeniør og politi. Det er stor oppslutning om gruppeveiledningene som arrangeres, der tidligere elever som tar disse utdanningene kommer tilbake og orienterer sine tidligere medelever.

Møter hver enkelt

I februar skal avgangselevene besøke utdanningsmessa i Trondheim Spektrum og Teknodagen på NTNU, der man kan ta en treårig ingeniørutdanning. Etter vinterferien tar rådgiver individuell veiledning med hver enkelt elev for å gi dem sjansen til å diskutere alternativene sine. Etter en slik prosess er de forhåpentligvis klare til å levere sin elektroniske søknad på Samordna opptak innen 15.april.