- Jeg vil gi lokale Høyre-representanter ros for å stå fast på at det et flertall i fylkestinget har bestemt, nemlig en totrinns utbygging på Torgård, uttaler stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap).

Reagerer

Tung representerer Sør-Trøndelag, og sitter i Stortingets transportkomité. Hun reagerer på at Meeggen blir trukket fram igjen etter at dette alternativet falt ut i 2009–2012. Jernbaneverket satte i gang utredning av Søberg og Torgård, og la fram ei anbefaling om Torgård på førsteplass. Så viste det seg at kostnadene med Torgård hadde økt kraftig

Les også: Kvalitetssikringsrapporten tok fram Meeggen

- Alt lå til rette for at det nå skulle bety fremdrift for en ny terminal. Siden har spørsmålet stått i stampe og det eneste som har skjedd er at regjeringen har sendt spørsmålet om ny godsterminal på en eviglang utredningskarusell, mener Tung.

Les også: Bastant nei fra Melhus Høyre

Støtter Høyre

Tung har merket seg utspillet fra varaordfører Stine Estenstad og fylkespolitikerne Guro Angell Gimse som alle er fra Høyre, om at den nye godsterminalen bør bygges på Torgård og da i to trinn for å få en raskest mulig start. Som tidligere omtalt har Dovre Group Consulting og Transportøkonomisk institutt trukket fram Meeggen i Melhus igjen. Meeggen er billigere enn Søberg og Torgård, og kommer ut 545 millioner kroner rimeligere enn Søberg, mens Torgård er det dyreste alternativet.

Les også: Slukker Høyre-jubel over E6

I fylkestinget ble det flertall for en totrinns utbygging på Torgård.

- Vi i Arbeiderpartiet har også akseptert at det blir sånn, nettopp for å bidra til fortgang i arbeidet med å etabler en ny godsterminal, opplyser Tung.