Nils Petter Svendsen Aune ble født og vokste opp på Byåsen, og har bodd der nesten hele livet, før han og samboeren Marit og barna Emma (13) og Oskar (10) flyttet til Brekkåsen. Snart skal de kanskje flytte igjen, men da bare noen hundre meter.

–Vi har nemlig planer om å bygge oss hus i Bergljots veg, på ei tomt vi har eid der i snart tre år, forteller Nils Petter.

Les også: Stoppet ny P-avgift i Melhus sentrum

Aktiv på fritida

Nils Petter jobber som eiendomsforvalter for Newsec Basale på Solsiden i Trondheim, og stortrives med det, sier han.

–Jeg jobbet i mange år som tømrer, men en dag fant jeg ut at jeg ville finne på noe nytt, da ble det noen år på skole, ved siden av jobb og familieliv, og jeg utdannet meg til byggingeniør.

Når han ikke er på jobb er han aktiv på mange kanter, blant annet som medlem av Melhus Menighetsråd og nestleder i Prestegårdslåna i Melhus. Når han ellers har noen ledige stunder, så spiller han på sitt eget kirkeorgel, som han har hjemme.

– Og så er jeg veldig glad i å lage mat. Jeg er veldig glad i å spise god mat også! sier han.

Les også: I Midtre Gauldal lever janteloven og de gamle kommunegrensene

Følte seg hjemme

Når flyttet du til Melhus?

–På sensommeren i 2011. Det er altså snart seks år siden. Jeg var så ofte på Melhus de siste årene før vi flytta, fordi jeg var dypt engasjert i orgelsaken i Melhuskirka og i Prestegårdslåna. Gjennom Prestegårdslåna ble jeg kjent med masse trivelige folk, og fikk holde på med kulturminnevern, noe jeg brenner for. Så jeg følte meg hjemme på Melhus.

Holder du kontakten med hjemstedet?

–Jeg jobber jo i Trondheim, så jeg er der hver ukedag i alle fall, ellers så har både jeg og Marit slekta vår i Trondheim og på Byåsen, og er mye på besøk til dem.

Savner ikke køkjøringa

Hva er det beste med å bo på Melhus?

–At det er små forhold, at «alle kjenner alle» og at det er trygt og godt for barna. Så setter jeg pris på stillheten på Brekkåsen. Forrige kvelden lå jeg i senga og hørte på ei ugle som ulte i en time, i skogen utenfor huset vårt. Da jeg bodde på Byåsen var det støyen fra biler på veien og søppelkomprimatoren til nærbutikken som kom inn gjennom soveromsvinduet på kvelden.

Hva savner du mest med stedet du flyttet fra?

–Nærheten til familien på Byåsen, og bymarka, men det er jo bare 20 minutter unna, så det er egentlig ikke noe savn.

Hva savner du minst?

–Å sitte i kø fra Stavset via Granåsen for å komme til E6! Hvis jeg hadde fått en krone for hvert minutt jeg har sittet i kø på den strekningen, så kunne jeg finansiert operaen i Bjørvika. Det går mye raskere å reise tur-retur Trondheim-Melhus i rushtiden, enn fra byen til Byåsen.

Er det en mulighet for at du flytter tilbake en gang?

–Nei, jeg flytter nok ikke tilbake til Byåsen.