- Vi tror det er mye å hente på et skikkelig måltid underveis i skoledagen, forteller Knut Ole Bleke (Sp) som sitter i komité for oppvekst og kultur i Melhus.

Fikk støtte

Under komitémøtet i forrige uke satte Bleke på vegne av Senterpartiet, Melhuslista, Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet fram forslag om at rådmannen skal utrede innføring av et varmt måltid i grunnskolen. Forslaget ble satt fram da komiteen som ledes av Einar Gimse-Syrstad (Ap), da komiteen skulle gå gjennom vurderinga av grunnskolen i Melhus i fjor.

- Både Arbeiderpartiet og Høyre sluttet seg til forslaget slik at det ble et omforent forslag, opplyser Bleke.

Bleke forteller at det er flere grunner til at et varmt måltid i grunnskolen kan være aktuelt. I tillegg til at et varmt måltid kan gi energi til læring, mener Bleke at et felles varmt måltid kan gi alle barn tilgang til mat på skolen.

Knut Ole Bleke (Sp).

Sjeldnere på butikken

- Mange elever har i dag rikelig med mat hjemmefra, men det er også godt kjent at mange ikke har det. Om morgenen er det ofte knapt med tid hjemme, og frokosten kan bli litt sånn der av og til. Vi ønsker også å komme til livs trafikken til nærmeste butikk for lunsjhandel med boller og annet. I tillegg ligger det mye god sosial trening i et slikt felles måltid. Vedtaket betyr at vi nå ber om en utredning av de praktiske mulighetene på den enkelte skole og hva dette vil koste, uttaler Bleke.