Gimse bru over Gaula e et stort irritasjonsmoment og medfører mye venting, mener elever ved Melhus videregående skole. De har deltatt på Innovasjonskamp, og tirsdag presentere tre grupper av elever ideer for Melhus sentrum.

Vil ha innspill

Melhus formannskap har nylig vedtatt å varsle om byggestopp i Melhus sentrum i påvente av en ny sentrumsplan, og ungdommenes innspill om hvilke ideer har for Melhus sentrum, ble tatt godt imot av politikerne.

Ei gruppe elever har tatt for seg Gimse bru, og har laget et forslag som de har kalt samfunnsbrua. De foreslår at brua kan fungere som ei bru mellom sosiale grupper, men også bli et spennende konsept med flere funksjoner.

Les også: En eller to i bredden på Gimse bru?

Innholdsrikt bygg

Blant annet foreslår de at brua kan bygges om til et bygg med kunstområde, vegg der det er tillatt å tagge, aktivitetsområde, kafé, konsertområde med scene, treningsareal med apparater og et gulv av glass der en kan se ned til Gaula.

- Melhus kan bli et turistmål, tror elevene.

Les også: Hva lå under Gimse bru?

Les også: Kjørte på jernbaneundergangen

Melhustunet

Ei anna gruppe foreslår at Melhustunet får et bygg med museum, restaurant med lokal mat, kino som har filmkvelder rettet mot ulike grupper, ungdomsrom med spill, eldrerom, stillerom, badeland, og urtehage på toppen av bygget. Utenfor kan det bygges en park der en del av parken er avsatt for dyr, det kan settes opp en lykkefontene der pengene går til veldedige formål samt sette opp en vannfontene der en kan slukke tørsten og et drivhus for dyrking av grønnsaker, foreslår elevene.

Gimse bru har plass til to personbiler i bredden, men mange er skeptiske til å prøve det.