Melhus formannskap er for sammenslåing av de to trøndelagsfylkene til ett fylke, og under tirsdagens formannskapsmøte sa opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp) at også hun er for selv om Senterpartiet sentralt har sagt at de er imot sammenslåing.

Spurte om Steinkjer

- Skal formannskapet si noe om Steinkjer, spurte Jan Frode Hatlen (V) da formannskapet skulle uttale seg om Trøndelagsutredninga.

Guro Angell Gimse (H) som ble fylkespolitiker på heltid fra årsskiftet samtidig som at hun sitter som medlem av formannskapet og kommunestyret i Melhus. Hun opplyste i formannskapsmøtet at det er inngått en intensjonsavtale om at fylkesrådmannen skal være i Steinkjer.

- Å sende høringsuttalelse om at en ønsker det annerledes, betyr at en ikke ønsker en sammenslåing, sa Gimse.

Les mer: om Guro Angell Gimse

Flere oppgaver

Gimse mener at det nye fylket trenger flere oppgaver, og hun nevnte at det er behov for et folkevalgt organ for barnevernet og landbruket.

Jan Arne Bremnes (KrF) foreslo at formannskapet skal være edruelig når de uttaler seg om Trøndelagsutredninga.

- Dette er en avtale som de to fylkeskommunene har forhandlet seg fram til. Vi kan ha ei mening om den er smart eller ikke. Om flere kommuner hadde sagt at vi vil ha fylkesrådmannen i sørfylket, ville nordfylket ha syntes det er skummelt, sa ordfører Gunnar Krogstad (Ap).

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen bor på Hovin, og Jorid Jagtøyen (Sp) mente det ikke er så viktig hvor fylkesordføreren og fylkesrådmannen sitter fordi de har oppdrag rundt omkring.

Det endte opp med at formannskapet støtter sammenslåing av de to trøndelagsfylkene, og at formannskapet ikke uttaler seg om de synes Steinkjer er en god ide eller ikke.

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen er fra Hovin.