Det billigste huset til salgs i Midtre Gauldal nå, er en enebolig på Støren. Prisantydningen er beskjedne 450 000 kroner.

I annonsen gjøres det klart at det er et restaureringsprosjekt. Huset ligger i Spjeldbakken, og er 112 kvadratmeter stort. Det gir en kvadratmeterpris på drøye 4000 kroner. Det er Nova Eiendomsmegling som er megler på huset.

I Trondheim lå snittprisen per kvadratmeter på brukte eneboliger på 22 068 kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Les om boligen på Korsvegen, som gikk mye over takst.

Trenger oppussing

Kim Roger Laugsand i Heimdal Eiendomsmegling har en annen, rimelig bolig til salgs. Huset ligger ved Ramstad i Hauka, og prisantydningen er satt til 590 000 kroner. Huset er på 83 kvadratmeter. Boligen har eldre standard, og trenger mye oppussing for å framstå som en moderne bolig. Det bekrefter også Laugsand.

– Her er det jo ikke gjort så mye. Det er en gammel standard, det må gjøres en god del.

Han mener dette er en fin mulighet for yngre boligkjøpere, som ikke ser mørkt på mye oppussing, å komme seg inn på boligmarkedet.

– Her kan de pusse opp, og så selge, og gjøre seg noen kroner på det. Da kan de bygge opp egenkapitalen, sier han.

Les også: Leiren står fortsatt tom

Prisene spriker

Laugsund sier at prisene i Midtre Gauldal kan variere en god del. Mer moderne eneboliger på Støren, ligger ofte ut med en prisantydning på rundt 2,5 millioner kroner.

– Det kan være vanskelig å sette prisantydning. Du har ikke så mye å sammenligne med, det selges ikke så mange boliger i nærheten, sier Laugsand.

Erfaringen viser at det bruker å være bra interesse for eldre og rimelige hus.

Les: Framtidas Melhus

Populære hus

– Mange er på utkikk etter slike, de trenger å komme seg inn på boligmarkedet. Her kan de kjøpe seg en enebolig til en fin pris. Det vil nok være mange yngre som kommer på visning på dette huset, tror han.

Et tredje, svært rimelige hus i samme kommune, er en enebolig på 71 kvadratmeter i Soknedal. Det har prisantydning på 580 000 kroner. Det er det Eiendomsmegler 1 som megler fram.

Det ligger til sammen fem eneboliger til salgs i Midtre Gauldal på finn.no nå. Foruten de tre vi har nevnt her, er det to boliger på Støren som er til salgs. Ellers ligger det ute flere leilighetsprosjekter på Støren, i Soknedal og i Budal.

Les også: - Kan spare millioner på å bosette seg landlig

foto
For 590 000 kroner blir denne eiendommen din. Megler Laugsand tror mange vil være interessert i boligen. Foto: Interiørfoto / Heimdal Eiendomsmegling