Gjøran Berg Onsøyen (Sp) spør i tirsdagens kommunestyremøte i Melhus om Melhus kommune kan innlede samarbeid med Orkdal og Skaun om interkommunalt samarbeid om oppkjøring av skispor og drift av løypenett på Jårakjølen/Skaunakjølen.

IL Leik og Skaun IL har i år et prøveprosjekt om samkjøring av skispor. Berg Onsøyen peker i spørsmålet til ordføreren på at løypekjøring er tidkrevende. I vinter kjører IL Leik spor fire dager i uka med den nye løypemaskina. Kjøringa skjer på frivillig basis, og de bruker minimum tre timer hver gang ifølge Berg Onsøyen. Idrettslaget har fått tilskudd fra Melhus kommune til løypemaskina.

- Kjølen har i vinter fått mye positiv omtale i media, som har ført til at mange "utabøgdes" oppsøker de flotte fasilitetene og snø. Kjølen er veldig snøsikker, viser Berg Onsøyen til i spørsmålet.

Mens snøen har manglet i lavlandet, har folk kunne gå på ski helg etter helg på Jårakjølen. Løpere fra blant annet Trondheim har tatt turen til Hølonda, og der har de også kunnet møte på skikongen Oddvar Brå som har gått i barndommens skispor.

Nå mener Berg Onsøyen tida er inne til at det offentlige bekoster løypekjøringa. IL Leik ønsker for øvrig også at Melhus kommune blir en sterk bidragsyter når det gjelder skianlegget idrettslaget planlegger å bygge ved løypa mot Jårakjølen.