Melhus menighetsråd har forpliktet seg til å samle inn en million kroner til nytt orgel i Melhus kirke, og er langt unna målet.

Pr. 20. september var det kommet inn 485.000 kroner, noe som er under halvparten av det som er menighetens egenandel. Melhus menighetsråd har opplyst overfor fellesrådet at de ikke klarer å samle inn mer enn en million kroner.

Aksjonsgruppa bestrider dette, og mener det vil være fullt muilg å få samlet inn mer enn en million kroner slik at det kan bli et dyrere orgel enn opprinnelig budsjettert.

I dag onsdag har fellesrådet møte for å drøfte videre framdrift i orgelsaken. Fellesrådet har først et lukket møte der orgelkonsulent Bjørn Andor Drage vil besvare spørsmål fra fellesrådet. Kantor Bjørn Vevang er også til stede. Melhus menighetsråd er invitert til å være til stede.

Etterpå er det ordinært fellesrådsmøte der fellesrådet blant annet skal ta stilling til det nye budsjettforslaget kirkevergen legger fram. Han foreslår å bruke 0,7 millioner kroner fra fellesrådets disposisjonsfond som er på 2,2 millioner kroner. Aksjonsgruppa har lagt fram et alternativt budsjett, og de mener det burde være mulig å redusere på enkelte poster for å skaffe mer penger til selve orgelet.