Bryggeri vurderer å flytte til Melhus

Trondheimsbryggeriet har inngått en intensjonsavtale om kjøp av tomt i Hofstad næringspark i Melhus.

SØBERG: Kommer Austmann bryggeri til Hofstad næringspark? Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Nyheter

– Om det blir Melhus eller en annen eiendom, vet vi ikke ennå. Vi har en intensjonsavtale, sier markedsansvarlig Thomas Sjue i Austmann bryggeri.

Daglig leder Vinko Lien Sindelar er for tida i utlandet, og bekrefter på telefon at Melhus er aktuell som beliggenhet for bryggeriet. Han viser til markedsansvarlig Thomas Sjue.

Kjørte seg fast i skogen på Kvål

Sjåføren skulle egentlig levere varer til Hofstad næringspark. Grunneieren er oppgitt over adresserot.

Driver kartlegging

Sjue opplyser at Austmann bryggeri kartlegger de ulike mulighetene.

– Ingen avgjørelser er tatt. Vi driver kartlegging og vi snakker med investorer, sier Sjue.

Utover dette ønsker ikke Sjue akkurat nå å gå nærmere inn på om bryggeriet har vokst ut av sin nåværende plassering eller hvilke planer bryggeriet har.

Austmann bryggeri har på kort tid blitt Norges sjette største håndverksbryggeri, og ble startet sommeren 2013 av Anders Cooper, Vinko Lien Sindelar og Thomas Sjue på Høvringen i Trondheim. På bryggeriets hjemmeside skriver de om at hele 2011 gikk med til å kartlegge behovene for utstyr og kapital, og at ingen banker ville hjelpe de tre som drømte om å realisere drømmen om et håndverksbryggeri.

– Redningen kom i form av at tre gamle damer, to mødre og en tante kausjonerte for næringslånene til gutta slik at de kunne komme i gang. Og med banken i ryggen gikk de i gang. I januar 2012 satte arbeidet inn for fullt og gutta gikk i gang med oppstarten. Med lite kapital tilgjengelig, måtte de gjøre alt selv; støping, muring, snekring og bygging av bryggverk. Det ble en lang og lærerik reise, og resultatet ble – om ikke helt perfekt – mer enn bra nok, forteller de på sin nettside.

Lei av støy, støv og lastebilkjøring

Beboere på Kvål undres over hvor lenge kjøringa til og fra et grustak skal pågå.

Eksport

Ølet fra bryggeriet er nå tilgjengelig over hele Norge samt i Sverige og Danmark. I år er planen å eksportere til Tyskland.

Austmann er for øvrig en betegnelse på menn som dro avgårde fra norskekysten på 900-tallet. De dro vestover, og slo seg ned på Vesterhavsøyene, og der ifølge nettsida til bryggeriet, utmerket seg som handelsmenn, eventyrere og dyktige håndverkere. På Island ble nordmenn omtalt som dem som kom austfra.