Voldsom interesse for Gammeltunet i Soknedal

– Vi sluttet å følge med da visningstallene for annonsen passerte 2600, forteller salgsansvarlig.

GÅRDSIDYLL Gårdsanlegget Gammeltunet Hanshus ligger som et firkant-tun på høyden over Soknedal sentrum, med panoramautsikt over Soknedal og mot Gynnillfjell.  Foto: Arkiv

RESTAURERT Jonas Gill Haanshus kjøpte de nedslitte 1700- og 1800-tallsbygningene i 1968, og Gammeltunet fremstår nå som nyrestaurert. Etter at Jonas døde for et par år siden, er det nå kona Astrid C. Peschel Haanshuus som eier gården. 

Nyheter

Etter store oppslag i flere nettaviser har det ikke manglet på folk som har meldt sin interesse for Gammeltunet Hanshus i Soknedal. Det idylliske gårdstunet, som er nabogården til Odd Reitan-familiens nyrestaurerte Anshusflåtten, har en prisantyding på 4.900.000 kroner.

– Kun seriøse

Annonsen på finn.no ble lagt ut tidlig i september, og er nå sett nær 6600 ganger. Dag Sagafos, som representerer selger, har derimot for lengst sluttet å følge med på visningstallene.

– Interessen har vært voldsom. Vi har ikke fulgt med siden annonsen passerte 2600 treff, men det er åpenbart at dette er av stor interesse for folk flest. Vi har derimot vært klare på at vi kun forholder oss til seriøse interessenter, sier Sagafos til Trønderbladet.

Hjelp fra media

Det gamle firkanttunet, som har åtte trebygninger fra 1700- og 1800-tallet, ble kjøpt av Jonas Gill Haanshuus i 1968, og sammen med kona Astrid Charlotte Peschel Haanshuus har han i ettertid pusset opp og restaurert de fredede bygningene. Etter at Haanshuus døde i 2013, og det er nå Astrid som eier gården.

Adresseavisen har laget to saker på salget den siste måneden. Også Aftenposten har omtalt den unike gården, mens flere andre medier har meldt sin interesse, forteller Sagafos.

– Mange har henvendt seg til oss fordi de har sett oppslag i media, men noen har også fulgt med over lengre tid. Gården lå jo også ut for salg for noen år siden, sier han.

Seks aktuelle kjøpere

De som har tatt kontakt og virker seriøse, er ifølge Sagafos en kombinasjon av de som ønsker fast bolig og de som ønsker å utvikle plassen videre på en eller annen måte. Akkurat nå har Gammeltunet 22 sengeplasser, men det er skal være gode muligheter for å utvide.

– I hovedsak er det folk med bakgrunn i forretningslivet som tar kontakt, men gården ligger jo ikke så langt fra Trondheim, så mange ser jo også at det er mulig å bo der fast, sier Sagafos.

– Så langt har vi fått seriøse henvendelser fra seks parter.