Kabalen er i gang med å legges blant de fire partiene som nå danner flertall i Midtre Gauldal.

De fire partiene er: Senterpartiet, Høyre, Bygdelista og Fremskrittspartiet.

Sivert Moen kan fortelle at deres plasser i formannskapet og administrasjonsutvalget er delt ut.

I formannskapet, som kanskje er det mest tungtveiende, har ikke FrP fått plass. Ordfører og varaordfører er faste medlemmer i formannskapet. I tillegg har Høyre fått inn to representanter: Bjørn Enge og Nina Bratt Staverløkk. I tillegg har Senterpartiet fått inn Ane Aunøien Moen.

Resten av formannskapet skal bekles av representanter fra opposisjonen. Det vil si at Arbeiderpartiet, Venstre og KrF skal bli enige om hvem som skal sitte der fra de tre partiene.

Han understreker at FrP er tiltenkt plass i et eller flere andre hovedutvalg.

– Men man kan si at de ikke kom med i det viktigste?

– Jeg vil ikke si det. Vi hadde ikke flere plasser enn fem. I utgangspunktet hadde Senterpartiet mulighet til å ta tre av de plassene. Men vi ønsker også å være tung i andre utvalg. Det henger også litt sammen med kjønnskabalen. FrP hadde ingen kvinner å stille med til formannskapet, sier Moen.

– Ikke skviset utFrPs gruppeleder og forhandlingsleder Roger Refseth, avdramatiserer det hele.

– Vi er ikke skviset ut. Jeg synes vi har en kjempefin dialog i forhandlingene. Når det gjelder posisjoner, får vi nok det vi vil ha, sier han.

Han viser til at Moen er den som skal uttale seg om forhandlingene.

Refseth sier at de er mest opptatt av å få til en god politisk plattform sammen med de andre partiene.

I administrasjonsutvalget blir Bjørn Enge (H) leder, mens Senterpartiet får inn to representanter: Bjørn Hovstad og Siri Fossum. I tillegg skal opposisjonen ha inn to representanter, samt at to fra fagorganisasjonene skal ha sin plass.