I løpet av året får den allerede eksisterende Europris-butikken og den snart ferdigstilte Coop Byggmix nye naboer i et nytt treetasjes bygg på Moøya næringspark på Støren. Dit kommer både Elkjøp Støren, Bjørgen treningssenter og Hugaasgruppen.

Fire aktører er nå altså inne i samarbeidsprosjektet på Moøya, et område som ligger mellom gamle Støren sentrum og E6-handelssenteret på Prestteigen.

Straks byggestart

Støren Elkjøps varehussjef Ole Aleksander Midthjell presenterte byggeplanen for det mye omtalte nye handelsområdet under NiT Midtre Gauldals næringslivsfrokost onsdag morgen på Gaula natursenter.

– Dette er ikke en fastsatt fremdriftsplan, men en realistisk vurdering fra entreprenør. Fremdriftsplanen begynner vi å jobbe med førstkommende mandag.

Opp av grusen

I videoen over ser du Elkjøp-sjefens egne dronebilder fra byggeplassen, slik den så ut 31. mars i år.

Innenfor Europris ligger det nye store Coop Byggmix-bygget, som i løpet av svært kort tid har poppet opp fra grusen på Moøya. Utenfor byggevarebutikken mot hovedveien blir det parkeringsplass, mens vi litt lenger opp ser tomta som skal huse det nye bygget med Elkjøp, Bjørgen treningssenter og Hugaasgruppen.

Mellom byggene blir det nye adkomstveier, og da spesielt koblet opp mot Byggmix' drivethrough-ordning.

Stensland i spissen

Ved årsskiftet ble det klart at den gamle Byggshopen på Støren fikk nye eiere, og at sjef Tore Stensland og hans ansatte flytter inn i en stor ny butikk under Coop Byggmix-kjeden allerede i juni.

Arbeidet startet i slutten av januar, og selve bygningen er nå langt på vei ferdigstilt, i alle fall utvendig.

– Det var Stensland som satte i gang hele dette prosjektet for noen år siden, og i starten var hele 15 aktører interesserte. Etter hvert kokte det ned til oss fire, og reguleringsplanen var klar i høst, forklarer Midthjell.

Vil stoppe handelslekkasjen

Hugaasgruppen var opprinnelig involvert med tanke på å plassere en ny brannstasjon, men da dette ikke ble aktuelt på Moøya, ville de heller ha kontorfasiliteter.

– For vår del var dette «vinn eller forsvinn». Vi i Elkjøp måtte satse. Hadde vi ikke fått et nytt bygg nå, ville vi vært borte i løpet av de neste 5-10 årene, mener varehussjefen.

– Målet med dette prosjektet er å stanse handelslekkasjen fra Støren, slik at folk slipper å dra inn mot byen når de skal på storhandel. Nå har vi både byggevareforretning, hvitevarer, elektro, treningssenter og Europris på samme plass.

Ledig tomt

Bygningene på tomta er satt opp slik at det også er plass til ytterligere ett bygg. Hvem som etter hvert vil utnytte den ledige plassen er ikke bestemt, men Midthjell ser for seg ett eller annet som vil utfylle de mange tilbudene som allerede er underveis på området de selv omtaler som «Størens nye indrefilet».

– Da hadde det jo for eksempel vært ideelt med en dagligvare- eller sportsbutikk også, sier han til Trønderbladet.

– Men akkurat nå ligger det litt fram i tid. Vi får se om noen melder sin interesse.

Varehussjef Ole Aleksander Midthjell (t.v.) og Elkjøp Støren mottok også prisen som "Årets Kremmer 2014" av Sparebank1-sjef Karl Reinert Halsen onsdag formiddag. Foto: Elling Finnanger Snøfugl