Estenstad lykkelig over førsteplassen

Ser fram til å få et bredt borgerlig flertall sammen med Sp i Melhus
Nyheter

Stine Estenstad er både glad og lykkelig over å ha blitt valgt til Melhus Høyres ordførerkandidat.

– Jeg er veldig glad over å bli valgt, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Estenstad.

Under nominasjonsmøtet onsdag kveld danket hun ut dagens varaordfører Sigmund Gråbak som valgte å trekke seg helt fra lista etter tap av topplassen. Estenstad fikk 27 stemmer, mens Gråbak fikk 23.

Styrker seg

Etter seieren ønsker ikke Estenstad å komme med noen politisk programerklæring. I stedet ønsker hun å peke på at Høyre nå skal styrke seg i de delene av kommunen der partiet tidligere ikke har sanket så mange stemmer.

– Partiet har hatt sterkest støtte i nedre Melhus, og har manglet på Hølonda. Nå har vi fått med en del kandidater derfra, og dette var noe nominasjonskomiteen har vært opptatt av. Vi ønsker å ha sterke kandidater fra alle tettstedene, sier Estenstad.

Den nye lista viser at flere av dagens kommunestyrerepresentanter som Mona Lilleberg og Ove Eggen, gir seg etter denne perioden.

– I toppen er det tre veldig erfarne politikere, og så er det en del nye bak der. Det tror jeg er en styrke for partiet. Etter hvert kommunestyre er det folk som har jobber som er vanskelig for dem å kombinere med politikk. Jeg er veldig fornøyd med dem som er under meg på lista, uttaler Estenstad.

Om utfordreren

Om utfordreren Gråbak sier hun at det er beklagelig at Gråbak valgte å trekke seg fra lista.

– Han er dyktig, og han har vært flink. Gråbak har gjort en kjempejobb for partiet. Ingen ønsket nok at han skulle trekke seg. Samtidig er han en voksen mann, og han var veldig tydelig på at bare førsteplassen gjaldt for ham, forklarer Estenstad.

– Hva tror du er grunnen til at du gikk seirende ut av nominasjonskampen?

– Jeg tror noe av grunnen er min politiske erfaring, utdanning og mitt kjennskap til det politiske miljø i Melhus, svarer Estenstad.

Om framtidig samarbeid sier Estenstad at Høyre ønsker et bredt borgerlig flertall i Melhus, og at hun ser på Senterpartiet i Melhus som et borgerlig parti. Høyre ønsker å fortsette å videreføre samarbeidet med Fremskrittspartiet og Venstre.

– Ønsket til Høyre er å ha ordføreren, og vi har ikke hatt ordføreren på mange år, opplyser Estenstad.

Stine Estenstad er sykepleier, og har permisjon fra jobben som leder for Frivilligsentralen i Melhus. Nå jobber hun i et vikariat som sykepleier ved Hølonda helsehus.

Trønderbladet har bedt Sigmund Gråbak om en kommentar, og han viser til at han ikke ønsker å komme med noen kommentar før etter helga.

Les også: om nominasjonsmøtet