Hjemme hos Nattpatruljen-Olav

Les den eksklusive reportasjen, kun på tronderbladet.no.
Nyheter

– Nei, en sånn «hjemme-hos»-reportasje, det har jeg ikke vært med på før, så det blir eksklusivt, humrer Nattpatruljen-Olav (36), kanskje bedre kjent som Olav Skarsem blant folk fra Melhus.

Han har i løpet av de siste årene hatt en kometkarriere som TV-kjendis i serien «Nattpatruljen» på TV-kanalen MAX, som denne uka gikk i gang med sin fjerde sesong.

Serien følger flere nattpatruljer i politiet rundt om i Norge på vakt, og i Trondheims-politiet er det Olav og makkeren Anders Bang Danielsen som har blitt etatens ansikt utad.

Programmene har blitt svært populære, og politiet får mye skryt for måten de fremstår på.

– Alle liker jo skryt. Det er litt kultur i politiet for ikke å innrømme det, men jeg gjør det, smiler han.

Men det er slettes ikke utelukkende for å få skryt han synes det er interessant å stille opp i sesong etter sesong av serien, for det ligger mye læring i å se seg selv i ulike situasjoner på TV, kan han fortelle.

– Det er veldig interessant å evaluere seg selv i etterkant. Man får aldri helt ærlige tilbakemeldinger fra kolleger, men her får jeg sett selv hvordan jeg løser oppdrag og hvordan jeg fremstår, og jeg føler jeg har lært utrolig mye, sier politibetjenten.

Terapi i trøsking

Hjemme hos Olav på Løvsetbakkan er det han og sønnen Tobias som rår. Tobias får lov til å spille TV-spill etter at leksene er unnagjort, og i spillet som settes på denne ettermiddagen, er det bilkjøring med både politi og tyver. Pappa spør hvem tredjeklassingen helst vil være, og svaret kommer kontant:

– Tyv!

– Hææææ?! svarer pappa lattermildt, og legger til at sønnen heller burde gått foran som et godt eksempel, spesielt når det er en journalist på besøk.

Olav flyttet tilbake til Melhus i 2009 etter seks år i Oslo, og etter noen år litt lenger ned i boligfeltet på Løvsetbakkan, fant han huset med drømmeutsikten for to år siden.

Fra en stor veranda med glassrekkverk har han en fantastisk utsikt over store deler av Melhus og Trondheim, og han ser rett hjem på gården Haugen, hvor han vokste opp.

– Dette er jo drømmeutsikten, smiler han.

Såpass fornøyd er han faktisk med oppveksten på gården, at han for fem år siden kjøpte seg en skurtrøske.

– Jeg har alltid vært interessert i trøsking, jeg synes det er artig. Så jeg tar gjerne noen døgn i trøska, og hører lydbok og koser meg, forteller han.

Han driver Skarsem & Jakobsen Maskinlag sammen med kompisen Arne-Jakob Jakobsen, og hver høst trøsker de hundrevis av mål med åker, på oppdrag for andre. I år ender de opp med å ha kjørt over 2.000 mål før høsten er over. Politimannen kaller det en fin avveksling.

Damemagneter og frierier

I tillegg er Olav svært bilinteressert, og i sommer dro han til Italia for å hente hjem sin nyeste anskaffelse: En 2000-modell Ferrari 360 Modena med 400 muskuløse hestekrefter.

Den ble kjøpt fra Milano, og har blitt det nye finværskjøretøyet. Til daglig bruker han en Tesla, som han ga seg selv til jul i fjor.

– Det ble en veldig fin julegave, smiler han.

Bilene er sikkert damemagneter i seg selv, men statusen som politihelt på TV har også skapt nye muligheter i så måte, for den ellers svært så jordnære mannen.

– Jeg har fått noen sånne «vil du gifte deg med meg»-meldinger, og det er jo hyggelig det, for all del, ler han.

Ellers har det vært mye fin respons uten frierier også.

– Vi får gode tilbakemeldinger via Facebook og Instagram og lignende, og det er ofte folk som stopper oss og vil prate, og ta en selfie sammen med oss. Det er veldig artig, sier han.

På nett spekuleres det på diverse kvinne-forum og andre diskusjonsforum, om politi-kjekkasen er singel, men akkurat det kom den sjarmerte tronderbladet.nos utsendte seg aldri til å spørre om...

Les mer om Olavs opplevelse av deltagelsen i Nattpatruljen i lørdagens papirutgave av Trønderbladet.