Nærkontakter har testet positivt - flere i smittekarantene

Smitten i Rennebu betegnes som omfattende.

86 personer er satt i smittekarantene i Rennebu. Nå venter kommunen på flere testsvar.  Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Nyheter

Rennebu kommune har nå registrert seks positive tilfeller av covid-19 det siste døgnet. Fem av disse er innbyggere i kommunen.

- Utover kvelden tirsdag og så langt i løpet av onsdag, 9. juni, har smittesporerne våre kartlagt flere nærkontakter. Dette fører til at enkelte av de som ble satt i ventekarantene tirsdag nå går i smittekarantene. Så langt er 86 personer satt i smittekarantene, skriver Rennebu kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.


Flere nye smittetilfeller og fotballag er satt i karantene

Rennebu kommune tror de nye smittetilfellene kan ha sammenheng med smitteutbruddet i Trondheim.


To av nærkontaktene som ble identifisert tirsdag har onsdag testet positivt på hurtigtest. Det er nå tatt ordinær test (PCR) av de to, som kommunen venter på svar fra.

Flere elever og lærere fra andre klassetrinn ved  Rennebu barne- og ungdomsskole settes i ventekarantene, det samme gjelder en avdeling ved Vonheim barnehage.

5.trinn og 8.trinn, elever og lærere, settes i smittekarantene. Det samme gjelder fotballagene Rennebu gutter 10 med støtteapparat og ti spillere på Oppdal gutter 10. Husstandsmedlemmene/familiene til de som nå er satt i smittekarantene går i ventekarantene.

- Alle som er satt i smittekarantene knyttet til skolen testes i dag. To av lærerne i smittekarantene er bosatt i Oppdal og vil bli testet i sin hjemkommune. Fotballagene i Rennebu og Oppdal løpet testes fredag i sine hjemkommuner, står det i pressemeldingen.

En av personene som testet positivt på hurtigtest var på Rema 100 Berkåk tirsdag 9. juni i tidsrommet 14.30-14.45. Kommunen ber de som har vært der i samme tid eller senere på dagen om å være oppmerksomme på symptomer.


Mange er testet og mange venter på vaksine

I Melhus er over 13.000 testet for covid-19.Én ny positiv koronatest

- Vedkommende er isolert. 11 nærkontakter er satt i karantene, skriver kommuneoverlege Bjørn Lyngen på kommunens nettsider.