Melhus har fått nytt smittetilfelle

Denne gangen fører det nye smittetilfellet til at det ikke startes smittesporing.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Nyheter

Melhus har fått et nytt tilfelle av viruset covid-19 ifølge ei pressemelding fra Melhus kommune. Om de to tilfellene fra Rødde folkehøgskole tas med, har Melhus ni tilfeller.

I pressemeldinga forklarer Melhus kommune at personen som nå har fått påvist smitte, ikke bor i Melhus.

- Derfor skal heller ikke smittesporingen skje herfra, det vil foregå der vedkommende bor. Bakgrunnen for dette er at HMS-senteret i Melhus utfører koronatester for noen av sine oppdragsgivere, slik som i dette tilfellet. HMS-senteret har egen rekvirentkode registrert i Melhus, derfor blir smittetilfellet oppført i vår kommune, skriver kommunen i pressemeldinga der enhetsleder Monica Brækken er kontaktperson.

Tidligere i uka ble det også registrert et smittetilfelle for Melhus, og heller ikke da ble det satt i gang smittesporing fordi vedkommende bor et annet sted i landet.

Ordfører Jorid Jagtøyen (Sp), utvalgsleder Maren Grøthe og ungdomsrådsrepresentant Marwa Shirin Khan (14) minnet i Trønderbladet i forrige uke om at vi nå bør treffe færre igjen ettersom det er oppblomstring av covid-19.


Nå skal vi ikke treffe så mange igjen

- Det er litt kjedelig, men det er bare å høre etter rådene, sier Marwa (14) om beskjeden fra kriseledelsen om å begrense antall nærkontakter.

 

Nytt smittetilfelle registrert for Melhus

Ifølge statistikken har det blitt et nytt covid-19-tilfelle i Melhus, og en enhetsleder forklarer hvorfor.Nytt smittetilfelle i Midtre Gauldal

Det nye tilfellet av covid-19 er hos en ung person som kom fra utlandet.Feiret 100-årsjubilant på armlenges avstand

Rødde folkehøgskole sitter i karantene, men ordfører Jorid Jagtøyen og hjelperne visste råd da jubileumsdagen skulle markeres.